Cremet gulærtesuppe mede gurkemeje

Billede
Cremet gulærtesuppe mede gurkemeje

Cremet gulærtesuppe mede gurkemeje

Her er en klassisk suppe i en let, børnevenlig udgave med masser af grønne proteiner fra de gule ærter.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Klimatal
3.90
Portioner
20

Ingredienser

Gule ærter, tørrede
750 g
Gulerødder, skåret groft
750 g
Løg, grofthakket
400 g
Smør
200 g
Timian, frisk
20 g
Spidskommen
20 g (3 spsk)
Gurkemeje
20 g (3 spsk)
Kommen
5 g (2 tsk)
Grøntsagsbouillon
4 liter
Æbleeddike
100 ml
Sukker
40 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Kom gule ærter, gulerødder og løg i en gryde sammen med smør. Rist det hele i et par minutter, uden det tager farve. Kom timian, spidskommen, gurkemeje og kommen i gryde. Rist lidt videre, og tilsæt grønsagsbouillon. Kog ved svag varme under låg i 35-40 minutter, til ærter og gulerødder er helt møre. 

Stavblend til en glat og cremet konsistens, og smag til med æbleeddike, sukker, salt og peber. 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
339 kJ
Kulhydrater
9,3 gram
Proteiner
3,1 gram
Fedtstof
3,1 gram

Opskriften indgår i disse retter

Cremet gulærtesuppe med gurkemeje og lynbagt grønkål og rugbrød

Cremet gulærtesuppe med gurkemeje og lynbagt grønkål og rugbrød

Indeholder
Gluten