Cremet gulærtesuppe mede gurkemeje
Billede
Cremet gulærtesuppe mede gurkemeje
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Klimatal
3.90
Portioner
20
Ingredienser
Gule ærter, tørrede
750 g
Gulerødder, skåret groft
750 g
Løg, grofthakket
400 g
Smør
200 g
Timian, frisk
20 g
Spidskommen
20 g (3 spsk)
Gurkemeje
20 g (3 spsk)
Kommen
5 g (2 tsk)
Grøntsagsbouillon
4 liter
Æbleeddike
100 ml
Sukker
40 g
Salt & Peber
Sådan gør du
Kom gule ærter, gulerødder og løg i en gryde sammen med smør. Rist det hele i et par minutter, uden det tager farve. Kom timian, spidskommen, gurkemeje og kommen i gryde. Rist lidt videre, og tilsæt grønsagsbouillon. Kog ved svag varme under låg i 35-40 minutter, til ærter og gulerødder er helt møre.
Stavblend til en glat og cremet konsistens, og smag til med æbleeddike, sukker, salt og peber.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
339 kJ
Kulhydrater
9,3 gram
Proteiner
3,1 gram
Fedtstof
3,1 gram
Opskriften indgår i disse retter
Cremet gulærtesuppe med gurkemeje og lynbagt grønkål og rugbrød
Indeholder
Gluten