Cremet majssuppe
Billede
Cremet majssuppe
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
1.60
Portioner
20
Ingredienser
Majskerner, skåret fri af kolben
1000 g
Løg, hakket
400 g
Flåede tomater
1000 g
Rapsolie
150 g
Grøntsagsbouillon
2,5 liter
Citron, saft
100 g (1 dl)
Sukker
5 g (1 tsk)
Sådan gør du
Varm olien let op i en gryde, og rist først løgene, uden de tager farve. Tilsæt derefter majsene, flåede tomater og grønsagsbouillon. Kog i 25-30 minutter ved svag varme, til majsene er helt møre, og tilsæt citronsaften i suppen. Smag til med salt, peber og sukker, og juster evt. med lidt mere citronsaft.
Stavblend suppen. Du kan også bruge en høj blender. Det er vigtigt, suppen bliver flot blank og cremet. Det kan være en god ide at sigte suppen, hvis det er svært at blende kernerne helt ud.
Opskriften indgår i disse retter
Cremet majssuppe med tomater, røde bønner og persille
Indeholder
Gluten