Cremet majssuppe

Billede
Cremet majssuppe

Cremet majssuppe

Her er en dejlig sensommersuppe, som smager bedst på kernerne af friske majskolber. Har du ikke friske kobler, kan du også bruge løse majs, og det er også en oplagt ret at bruge en rest tørrede bønner, hvis du har.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
1.60
Portioner
20

Ingredienser

Majskerner, skåret fri af kolben
1000 g
Løg, hakket
400 g
Flåede tomater 
1000 g
Rapsolie
150 g
Grøntsagsbouillon
2,5 liter
Citron, saft
100 g (1 dl)
Sukker
5 g (1 tsk)

Sådan gør du 

Varm olien let op i en gryde, og rist først løgene, uden de tager farve. Tilsæt derefter majsene, flåede tomater og grønsagsbouillon. Kog i 25-30 minutter ved svag varme, til majsene er helt møre, og tilsæt citronsaften i suppen. Smag til med salt, peber og sukker, og juster evt. med lidt mere citronsaft. 

Stavblend suppen. Du kan også bruge en høj blender. Det er vigtigt, suppen bliver flot blank og cremet. Det kan være en god ide at sigte suppen, hvis det er svært at blende kernerne helt ud. 

Opskriften indgår i disse retter

Cremet majssuppe med tomater, røde bønner og persille

Cremet majssuppe med tomater, røde bønner og persille

Indeholder
Gluten