Dampede blåmuslinger

Dampede blåmuslinger
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl muslingerne i koldt rindende vand. Lad dem ikke ligge under vandet – det dør de af. Rusk gerne muslingerne lidt rundt i vasken, så de lukker sig. Tjek nu muslingerne grundigt. Kassér muslinger, hvor skallen er gået i stykker samt dem, der ikke lukker sig, hvis du giver dem et lille gok i køkkenbordet. Skrub muslingerne rene med en svamp, og nip ”skægget” af med en urtekniv.
Varm en tykbundet gryde op med olie. Kom porrer, skalotteløg, hvidløg og timiankviste i gryden, og steg dem i et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt muslingerne sammen med eddike og æblemost. Læg låg på gryden, og damp muslingerne i ca. 5 minutter, til de har åbnet sig.
Sigt væsken fra muslingerne over i en ny gryde, og kog bouillonen med fløden i et par minutter. Smag til med salt, peber og citronsaft. Hæld muslingerne tilbage i saucen. Undgå at spise muslingerne, der ikke har åbnet sig under dampning. Hvis rigtig mange er lukkede, så prøv at give dem et par minutter mere.
Næringsindhold pr. 100 gram
Opskriften indgår i disse retter
