Dampede blåmuslinger

Billede
Dampede blåmuslinger

Dampede blåmuslinger

Blåmuslinger er ofte billige, og børn synes, det er sjovt at spise dem. Vis de lidt større børn, hvordan de kan bruge en tom musling som pincet til at plukke de andre muslinger ud af skallen.
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Skaldyr
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Sommer
Vinter
Klimatal
14.40
Portioner
20

Ingredienser

Blåmuslinger, friske
2 kg
Olivenolie
2 dl
Skalotteløg, finthakket
200 g
Porrer, fintsnittet
600 g
Hvidløg, finthakket  
12 g (2 fed)
Timian, frisk
6 g
Æbleeddike
1 dl
Æblemost
6 dl
Fløde 38%
1,5 dl
Citron, saft
1/2 dl
Olie
Salt & Peber

Sådan gør du

Skyl muslingerne i koldt rindende vand. Lad dem ikke ligge under vandet – det dør de af. Rusk gerne muslingerne lidt rundt i vasken, så de lukker sig. Tjek nu muslingerne grundigt. Kassér muslinger, hvor skallen er gået i stykker samt dem, der ikke lukker sig, hvis du giver dem et lille gok i køkkenbordet. Skrub muslingerne rene med en svamp, og nip ”skægget” af med en urtekniv.



Varm en tykbundet gryde op med olie. Kom porrer, skalotteløg, hvidløg og timiankviste i gryden, og steg dem i et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt muslingerne sammen med eddike og æblemost. Læg låg på gryden, og damp muslingerne i ca. 5 minutter, til de har åbnet sig.



Sigt væsken fra muslingerne over i en ny gryde, og kog bouillonen med fløden i et par minutter. Smag til med salt, peber og citronsaft. Hæld muslingerne tilbage i saucen. Undgå at spise muslingerne, der ikke har åbnet sig under dampning. Hvis rigtig mange er lukkede, så prøv at give dem et par minutter mere.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
324 kJ
Kulhydrater
5,1 gram
Proteiner
8,7 gram
Fedtstof
2,3 gram

Opskriften indgår i disse retter

Dampede blåmuslinger med bagte rodfrugter og løvstikkeolie

Dampede blåmuslinger med bagte rodfrugter og løvstikkeolie

Indeholder
Mælk, Skaldyr