Dampede blåmuslinger
Dampede blåmuslinger
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl muslingerne i koldt rindende vand. Lad dem ikke ligge under vandet – det dør de af. Rusk gerne muslingerne lidt rundt i vasken, så de lukker sig. Tjek nu muslingerne grundigt. Kassér muslinger, hvor skallen er gået i stykker samt dem, der ikke lukker sig, hvis du giver dem et lille gok i køkkenbordet. Skrub muslingerne rene med en svamp, og nip ”skægget” af med en urtekniv.
Varm en tykbundet gryde op med olie. Kom porrer, skalotteløg, hvidløg og timiankviste i gryden, og steg dem i et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt muslingerne sammen med eddike og æblemost. Læg låg på gryden, og damp muslingerne i ca. 5 minutter, til de har åbnet sig.
Sigt væsken fra muslingerne over i en ny gryde, og kog bouillonen med fløden i et par minutter. Smag til med salt, peber og citronsaft. Hæld muslingerne tilbage i saucen. Undgå at spise muslingerne, der ikke har åbnet sig under dampning. Hvis rigtig mange er lukkede, så prøv at give dem et par minutter mere.