Rodfrugter og løvstikkeolie

Billede
Rodfrugter og løvstikkeolie

Rodfrugter og løvstikkeolie

Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Mellemmåltider i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
5.00

Ingredienser

Bagte rodfrugter

Pastinakker, i stave
400 g
Persillerødder, i stave
400 g
Gulerødder, i stave
400 g
Rødbeder, i stave
200 g
Olivenolie
60 g
Æbleeddike
½ dl

Løvstikkeolie

Løvstikke, grofthakket med stilke
50 g (1 bundt)
Hvidløg
10 g (2 fed)
Olivenolie
200 g (2½ dl)
Salt & Peber

Sådan gør du

Bagte rodfrugter

Vend rodfrugterne i olie, eddike og salt, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20–25 minutter, til de er møre og begynder at tage farve. Vend dem gerne rundt et par gange undervejs, så de bliver bagt ensartet.

 

Løvstikkeolie

Vask løvstikken grundigt, og dryp den godt af. Kom løvstikken i en høj blender sammen med olie, hvidløg, salt og peber, og blend i 5 minutter, til blenderen begynder at blive lun. Så får du en flot mørkegrøn olie. Du kan evt. køre olien igennem en finmasket sigte.

Vend rodfrugterne i olien eller lad børnene selv dryppe olien over rodfrugter.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
557 kJ
Kulhydrater
7,3 gram
Proteiner
1,5 gram
Fedtstof
10,2 gram

Opskriften indgår i disse retter

Dampede blåmuslinger med bagte rodfrugter og løvstikkeolie

Dampede blåmuslinger med bagte rodfrugter og løvstikkeolie

Indeholder
Mælk, Skaldyr
Røget torskerognsalat med bagte rodfrugter og løvstikkeolie

Røget torskerognsalat med bagte rodfrugter og løvstikkeolie

Indeholder
Mælk