Dampede hvedekorn i sesamdressing
Billede
Dampede hvedekorn i sesamdressing
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Klimatal
5.20
Portioner
20
Ingredienser
Hvedekorn, parboiled
700 g
Selleri, i stave à 4 cm
300 g
Gulerødder, i stave à 4 cm
300 g
Persillerødder, i stave à 4 cm
200 g
Dijonsennep
30 g (2 spsk.)
Tahin
100 g
Sesamolie
30 g ( 2 spsk.)
Citron, saft
50 g
Neutral olie
175 g
Hvidløg, presset
5 g
Sukker
Salt & Peber
Sådan gør du
Kog hvedekornene i letsaltet vand ved svag varme i 25-30 minutter, til de er helt møre. Sigt vandet fra, og sæt kornene til afkøling.
Vend rodfrugterne med lidt af olie, og krydr dem med salt og peber. Bag dem ved 185 grader i 20 minutter. Sæt til side.
Blend sennep, tahin, sesamolie, neutral olie, citronsaft, hvidløg og sukker til en ensartet dressing. Vend dressingen med de afkølede hvedekorn, og smag til med salt, peber og evt. med lidt med citronsaft.
TIP
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
642 kJ
Kulhydrater
14,2 gram
Proteiner
2,7 gram
Fedtstof
9,0 gram
Alkohol
0,0 gram
Opskriften indgår i disse retter
Dampede hvedekorn i sesamdressing med bagte rodfrugter, æble, stegte svampe og sprød grønkål
Indeholder
Gluten