Dampet kål med blåmuslinger, fløde, citron, spidskål og blomkål

Dampet kål med blåmuslinger, fløde, citron, spidskål og blomkål

Muslinger kan i dén grad være udfordrende for børn, men denne dampede udgave med æblemost, fløde og citron har en aldeles skøn smag. Pil eventuelt muslingerne ud af skallerne til børnene, og lad dem undersøge de flotte blå skaller.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Skaldyr
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Portioner
20

Ingredienser

Blåmuslinger, friske
5 kg
Kartofler
2 kg
Løg, hakket
300 g
Hvidløg, finthakket  
12 g
Citron, saft
3 dl
Vand
3 dl
Æblemost
2 dl
Spidskål, groftsnittet
500 g
Blomkål, i små buketter
500 g
Savoykål, snittet
500 g
Fløde 38%
3 dl
Persille, grofthakket
30 g
Rapsolie
50 g

Sådan gør du

Skyl muslingerne under rindende vand, og rusk godt i dem undervejs. Kassér muslinger, som er åbne, eller hvor skallen er i stykker. Hvis muslingerne har ’skæg’ – små tråde der stikker ud af siden – så skrab det af med en urtekniv.



Kog kartoflerne i letsaltet vand i 8-10 minutter, slut for varmen, og lad dem stå i ca. yderligere 10 minutter, til de er møre.



Steg løg og hvidløg i olie i en gryde i et par minutter. Tilsæt saft og skal fra citron, vand, æblemost og muslingerne. Krydr med lidt salt, og lad muslingerne dampe i 2-3 minutter – ryst gerne gryden et par gange undervejs.



Når muslingerne er åbnet, så tag dem op med en hulske, og kom dem i en skål. Er der muslinger, som stadig er lukkede, så kassér disse.



Kom de forskellige kål i gryden sammen med fløden. Kog igennem i 5-6 minutter, og kom så muslingerne tilbage i gryden. Smag til med salt og peber, og tilsæt persille lige inden servering.

Servér den dampede kål og muslinger i små skåle med kartoflerne ved siden af.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
343 kJ
Kulhydrater
7,5 gram
Proteiner
5,9 gram
Fedtstof
3,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Dampet kål med blåmuslinger, fløde, spidskål, blomkål og kogte kartofler

Dampet kål med blåmuslinger, fløde, spidskål, blomkål og kogte kartofler

Indeholder
Mælk, Skaldyr