Dampet lyssej med vintergrøntsager
Dampet lyssej med vintergrøntsager
Ingredienser
Sådan gør du
Tjek fileterne for ben, og kom dem i et ildfast fad med bagepapir i bunden.
Klargør porrer, gulerødder og savojkål. Sørg for at vaske porrerne ekstra grundigt, og skær dem op i toppen, så du får alt jord og sand væk.
Skyl gulerødder, savojkål og porrer grundigt under koldt vand. Fyld en passende gryde halvt op med vand, salt og smørret. Bring vandet i kog, og blancher grøntsagerne i et par minutter – de må meget gerne stadig have bid.
Fordel de blancherede grøntsager ud over fisken, og hæld bouillonen ved. Pluk persillebladene fra stilken, hak stilkene fint, og drys dem over fisken sammen med hvidløg.
Luk fadet helt tæt til med stanniol, og sæt det i ovnen ved 180 grader i ca. 20-25 minutter. Fisken er færdig, når den er mat hvid og fast i kødet.