Dampet lyssej med vintergrøntsager

Billede
Dampet lyssej med vintergrøntsager

Dampet lyssej med vintergrøntsager

Nænsom dampning i ovnen med sæsonens grøntsager er en dejlig måde at tilberede fisk, der får fiskens delikate smag til at træde klart frem.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Skaldyr
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
9.50
Portioner
20

Ingredienser

Lyssej
1300 g
Porre
800 g
Gulerødder, skåret groft
400 g
Savoykål
300 g
Hvidløg, finthakket  
6 g (1 fed)
Smør
80 g
Bredbladet persille, grofthakket
20 g
Bouillon
4 dl
Salt & Peber

Sådan gør du

Tjek fileterne for ben, og kom dem i et ildfast fad med bagepapir i bunden.

Klargør porrer, gulerødder og savojkål. Sørg for at vaske porrerne ekstra grundigt, og skær dem op i toppen, så du får alt jord og sand væk.

Skyl gulerødder, savojkål og porrer grundigt under koldt vand. Fyld en passende gryde halvt op med vand, salt og smørret. Bring vandet i kog, og blancher grøntsagerne i et par minutter – de må meget gerne stadig have bid.

Fordel de blancherede grøntsager ud over fisken, og hæld bouillonen ved. Pluk persillebladene fra stilken, hak stilkene fint, og drys dem over fisken sammen med hvidløg.

Luk fadet helt tæt til med stanniol, og sæt det i ovnen ved 180 grader i ca. 20-25 minutter. Fisken er færdig, når den er mat hvid og fast i kødet.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
263 kJ
Kulhydrater
2,4 gram
Proteiner
7,6 gram
Fedtstof
2,2 gram

Opskriften indgår i disse retter

Dampet lyssej med vintergrøntsager og kartofler

Dampet lyssej med vintergrøntsager og kartofler

Indeholder
Mælk, Skaldyr