Deller af ørred og hvide bønner

Billede
Deller af ørred og hvide bønner

Deller af ørred og hvide bønner

Prøv at skaffe ørred i stedet for laks til fiskefrikadellerne - ørred er langt mere bæredygtigt. Ved at bruge hvide bønner i farsen, får du nogle lette frikadeller med en dejlig konsistens.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Klimatal
18.70
Portioner
20

Ingredienser

Ørred, fileter uden skind og ben
800 g
Hvide bønner, tørrede
160 g
Æggeblommer
60 g
Piskefløde
200 g
Løg, fintrevet
50 g
Dild, hakket
20 g
Citron, skal
15 g
Rapsolie
Salt & Peber

Sådan gør du

Hæld udblødningsvandet fra bønnerne, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i ca. 40-60 minutter, til de er møre. Dræn.



Kom ørred, bønner og salt i en foodproccesor, og blend til en glat fars. Tilsæt æggeblommerne og fløde, og blend videre i 30-45 sekunder. Kom derefter løg, dild og citronskal i, og blend yderligere til det hele er mikset godt sammen. Smag til med peber.



Varm en pande op med rapsolie, form frikadellerne med ske eller en sprøjtepose. Steg dellerne ved middel varme i 5-6 minutter, og vend dem undervejs. Du kan også brune dem af, så de får stegeskorpe og tilberede dem færdige i ovnen. 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
849 kJ
Kulhydrater
5,5 gram
Proteiner
13,3 gram
Fedtstof
13,8 gram

Opskriften indgår i disse retter

Deller af ørred og hvide bønner med karrykartoffelsalat og purløg

Deller af ørred og hvide bønner med karrykartoffelsalat og purløg

Indeholder
Mælk, Æg