Falafel
Billede
Falafel
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
10.10
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Kikærter, tørrede
300 g
Chiliflager
4 g
Hvidløg
25 g
Løg, grofthakket
100 g (1 stk)
Bredbladet persille, hakket
15 g
Æg
1 stk
Spidskommen, stødt
7 g (1 spsk)
Korianderfrø, stødt
7 g (1 spsk)
Rapsolie
Salt & Peber
Sådan gør du
Kom de udblødte kikærter, de skal ikke koges, i en foodprocessor sammen med løg, hvidløg, persille, krydderier og en smule salt. Blend massen. Kom ægget i, og blend til en sammenhængende masse, ikke for længe. Smag til med salt og peber.
Varm olien op til 165 grader, form farsen til ovale kugler ved hjælp af en ske, og fritér falaflerne af flere omgang - du kan også bage dem ved 150 grader i 10-12 minutter, så falaflerne sætter sig, og så fritere dem kort i den varme olie.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
581 kJ
Kulhydrater
17,6 gram
Proteiner
7,7 gram
Fedtstof
3,1 gram