Farsbrød med linser, persillerod og garam masala
Billede
Fotograf
Martin Kaufmann
Farsbrød med linser, persillerod og garam masala
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
6.90
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Grønne linser, tørrede
320 g
Persillerødder, i små tern
200 g
Løg, hakket
200 g
Hvidløg, finthakket
18 g (3 fed)
Garam masala
10 g (1 ½ spsk)
Æg
200 g (4 stk)
Ingefær, revet
10 g
Hvedemel
20 g (2 spsk)
Brødkrumme
20 g
Timian, frisk, hakket
1 spsk
Olie
45 g (½ dl)
Salt & Peber
Sådan gør du
Kog de grønne linser i rigeligt vand i 15-20 minutter, til de er møre. Dræn og sæt til side.
Kog persillerodsternene i vand i 5-10 minutter, til de er møre. Dræn og sæt til side.
Steg løg og hvidløg i olie, til det bliver blødt og tager lidt farve. Rist garam masala med i 10 sekunder, til det dufter krydret.
Bland linser, løg, hvidløg, persillerødder, garam masala, æg, ingefær, hvedemel, brødkrumme og timian sammen med salt og peber til en jævn fars. Pres farsen fladt ned i en passende form, og bag ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet har en centrumtemperatur på 75 grader.
Sæt farsbrødet i køleskab, til det er kølet helt ned - gerne til dagen efter.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
674 kJ
Kulhydrater
21,7 gram
Proteiner
7,2 gram
Fedtstof
4,0 gram
Opskriften indgår i disse retter
Farsbrød med linser, persillerod og garam masala
Indeholder
Gluten, Æg