Farsbrød med røde linser, gulerødder, citrongræs og karry
Billede
Farsbrød med røde linser, gulerødder, citrongræs og karry
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
6.30
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Kikærter, tørrede
30 g
Røde linser, tørrede
220 g
Løg, finthakket
140 (1 stort løg)
Hvidløg, knust
12 g (2 fed)
Karry
10 g (1 spsk)
Gulerødder, revet
150 g (2 stk)
Æg
150 g (3 æg)
Timian, frisk, hakket
3 g (1 tsk)
Citrongræs, finthakket
10 g (1 stk)
Brødkrumme
50 g
Hvedemel
12 g (1 spsk)
Olie
40 g ( 0,5 dl)
Salt & Peber
Sådan gør du
Dræn kikærterne for udblødningsvandet, og kog dem i rigeligt nyt vand i 30-40 minutter, til de er møre. Dræn vandet. Kog de røde linser i 15-20 minutter, til de er gennemtilberedt. Dræn vandet.
Steg løg og hvidløg i olien, til det bliver blødt og tager lidt farve. Rist karry med i 10 sekunder, til det begynder at dufte krydret, og smagen trækkes ud af karryen.
Rør kikærter, linser, løg, hvidløg, karry, gulerødder, æg, timian, citrongræs, brødkrumme og hvedemel sammen med salt og peber. Pres det fladt ned i en passende form, og bag ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet har en centrumtemperatur på 75 grader.
Sæt farsbrødet på køl - gerne til dagen efter.
Tip
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
947 kJ
Kulhydrater
24,9 gram
Proteiner
11,7 gram
Fedtstof
8,0 gram
Opskriften indgår i disse retter
Farsbrød med røde linser, gulerødder, citrongræs og karry på rugbrød
Indeholder
Gluten, Æg