Farsbrød med røde linser, gulerødder, citrongræs og karry

Billede
Farsbrød med røde linser, gulerødder, citrongræs og karry

Farsbrød med røde linser, gulerødder, citrongræs og karry

Citrongræs er en af de markante smagsgivere i dette farsbrød med sin friske og rene smag af citrus. Her kombineres citrongræs med en traditionel dansk ret, og resultatet er et friskt og aromatisk farsbrød.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
6.30
Portioner
20

Ingredienser

Kikærter, tørrede
30 g
Røde linser, tørrede
220 g
Løg, finthakket
140 (1 stort løg)
Hvidløg, knust
12 g (2 fed)
Karry
10 g (1 spsk)
Gulerødder, revet
150 g (2 stk)
Æg
150 g (3 æg)
Timian, frisk, hakket
3 g (1 tsk)
Citrongræs, finthakket
10 g (1 stk)
Brødkrumme
50 g
Hvedemel
12 g (1 spsk)
Olie
40 g ( 0,5 dl)
Salt & Peber

Sådan gør du 

Dræn kikærterne for udblødningsvandet, og kog dem i rigeligt nyt vand i 30-40 minutter, til de er møre. Dræn vandet. Kog de røde linser i 15-20 minutter, til de er gennemtilberedt. Dræn vandet.



Steg løg og hvidløg i olien, til det bliver blødt og tager lidt farve. Rist karry med i 10 sekunder, til det begynder at dufte krydret, og smagen trækkes ud af karryen.



Rør kikærter, linser, løg, hvidløg, karry, gulerødder, æg, timian, citrongræs, brødkrumme og hvedemel sammen med salt og peber. Pres det fladt ned i en passende form, og bag ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet har en centrumtemperatur på 75 grader.



Sæt farsbrødet på køl - gerne til dagen efter.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
947 kJ
Kulhydrater
24,9 gram
Proteiner
11,7 gram
Fedtstof
8,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Farsbrød med røde linser, gulerødder, citrongræs og karry på rugbrød

Farsbrød med røde linser, gulerødder, citrongræs og karry på rugbrød

Indeholder
Gluten, Æg