Farsbrød med røde linser, kartofler og porrer

Billede
Farsbrød med røde linser, kartofler og porrer

Farsbrød med røde linser, kartofler og porrer

Røde linser er gode til at koge ud og kan derfor nemt maskeres som i dette farsbrød. De franske Puy-linser holder deres struktur under tilberedning, så vil du gerne have mere bid fra linserne, kan du bruge de franske i stedet for.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
6.60
Portioner
20

Ingredienser

Røde linser, tørrede
170 g
Kartofler
210 g
Porrer, i skiver à 1 cm
140 g (1 stk)
Løg, finthakket
140 g (1 stort)
Hvidløg, knust
8 g (1 fed)
Æg
150 g (3 stk)
Hvedemel
50 g
Persille, finthakket
20 g (4 spsk)
Timian, frisk, hakket
6 g (1 spsk)
Olie
40 g (1/2 dl)

Sådan gør du 

Kog linserne i 15-20 minutter, til de er gennemtilberedt. Dræn væsken, og sæt linserne til side. Kog kartoflerne i 12-15 minutter, til de er så møre, at de kan moses. Kog derefter porrerne møre i et par minutter.



Steg løg og hvidløg i olien, til det bliver blødt og tager farve. Rør løg, hvidløg, linser, moste kartofler, porrer, æg, hvedemel, persille, timian og salt og peber sammen til en jævn fars. Pres farsen fladt ned i en passende form, og bag ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsen måler 75 grader i midten.



Sæt i køleskab, så farsbrødet køler helt ned inden servering.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
741 kJ
Kulhydrater
19,5 gram
Proteiner
8,6 gram
Fedtstof
6,6 gram
Alkohol
0,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Farsbrød med røde linser, kartofler, porrer, græskarkerner og persille på rugbrød

Indeholder
Gluten, Æg