Farsbrød med røde linser, kartofler og porrer
Billede
Farsbrød med røde linser, kartofler og porrer
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
6.60
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Røde linser, tørrede
170 g
Kartofler
210 g
Porrer, i skiver à 1 cm
140 g (1 stk)
Løg, finthakket
140 g (1 stort)
Hvidløg, knust
8 g (1 fed)
Æg
150 g (3 stk)
Hvedemel
50 g
Persille, finthakket
20 g (4 spsk)
Timian, frisk, hakket
6 g (1 spsk)
Olie
40 g (1/2 dl)
Sådan gør du
Kog linserne i 15-20 minutter, til de er gennemtilberedt. Dræn væsken, og sæt linserne til side. Kog kartoflerne i 12-15 minutter, til de er så møre, at de kan moses. Kog derefter porrerne møre i et par minutter.
Steg løg og hvidløg i olien, til det bliver blødt og tager farve. Rør løg, hvidløg, linser, moste kartofler, porrer, æg, hvedemel, persille, timian og salt og peber sammen til en jævn fars. Pres farsen fladt ned i en passende form, og bag ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsen måler 75 grader i midten.
Sæt i køleskab, så farsbrødet køler helt ned inden servering.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
741 kJ
Kulhydrater
19,5 gram
Proteiner
8,6 gram
Fedtstof
6,6 gram
Alkohol
0,0 gram
Opskriften indgår i disse retter
Farsbrød med røde linser, kartofler, porrer, græskarkerner og persille på rugbrød
Indeholder
Gluten, Æg