Farseret græskar mexican style

Billede
Farseret græskar mexican style

Farseret græskar mexican style

Græskar er Dronningen af efteråret, og findes i et væld af former. På grund af de mange kerner er græskaret i virkeligheden et stort bær – verdens største bær. Her fylder vi græskar med en spicy bønne-stew, der komplimenterer det bløde og søde græskarkød.
Måltidstype
Skolemad
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Portioner
20

Ingredienser

Kidneybønner, tørrede
500 g
Hokkaidogræskar
5 stk.
Olivenolie
200 g
Løg, hakket
875 g
Hvidløgsfed, fintrevet (stk)
45 g
Korianderfrø, stødt
20 g
Spidskommen, stødt
20 g
Paprika, røget
25 g
Chilipulver 
10 g
Hakkede tomater
750 g
Kogevand fra bønnerne
300 g
Mozzarella, revet
200 g
Rasp
50 g
Salt & Peber

Sådan går du 

Kog kidneybønnerne i rigeligt letsaltet vand under låg i 45-50 minutter til bønner er godt møre. Sigt vandet fra, men gem det til senere.

Vask, halvér og halver græskar. Fjern kerner fra de halverede græskar.
Tænd for ovnen på 180 grader.
Forbag de halve græskar i ovnen, drysset med lidt olie og salt på toppen i 20-25 minutter.
Rist begge slags løg i olivenolie, til de er glasklare. Tilsæt krydderierne, smag til med chilien efter behov og rist videre et par minutter.
Kom derefter flåede tomater og kogevandet fra kidneybønnerne i gryden og kog op.
Stavblend eller hak de kogte bønner groft, men ikke helt til mos, nogle bønner må godt forblive hele.
Kom bønnerne ned i saucen og kog den videre i 8-12 minutter, til en tæt stew.
Smag til med salt og peber, og fordel nu bønne-stewen i hulrummet i de halve græskar, der må gerne være en lille top på.
Kom derefter revet mozzarella ovenpå græskaren, drys med rasp og lidt olivenolie.
Bag græskaren færdig i ovnen i 15-25 minutter, til de er møre og osten er gylden og smeltet. Bagetiden afhænger af størrelsen på græskarret.

Opskriften indgår i disse retter