Fennikelsalat med spidskål og æble

Billede
Fennikelsalat med spidskål og æble

Fennikelsalat med spidskål og æble

Fennikel bliver her bagt i æblemost, som giver en dejlig sødme til den let lakridsagtige grøntsag.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
1.70
Portioner
20

Ingredienser

Fennikel, snittet i ca. 5 mm tykkelse
300 g
Æblemost
50 g
Spidskål, groftsnittet
75 g
Olie
14 g

Sådan gør du

Vend fennikel i olie med lidt salt og peber. Hæld æblemost over blandingen, og bag det mørt ved 180 grader i ca. 30 minutter. Afkøl den bagte fennikel indtil servering.



Gem gerne lidt fennikeltop til at pynte serveringen med.

Dressing

Bland mayonnaise med yoghurt, æbler, saft og skal fra citron, og smag til med salt og peber.

Bland dressingen med den bagte fennikel og det snittede kål.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
423 kJ
Kulhydrater
4,6 gram
Proteiner
1,6 gram
Fedtstof
8,4 gram

Opskriften indgår i disse retter

Koldrøget laks med bagt fennikel, kål og æble på rugbrød

Koldrøget laks med bagt fennikel, kål og æble på rugbrød

Indeholder
Mælk, Æg, Gluten