Fried rice med spidskål

Billede
Fried rice og spidskål

Fried rice med spidskål

Fried rice findes i mange versioner i den asiatiske verden. Næsten alle grøntsager kan komme i panden sammen med de kogte ris. Hemmeligheden ligger i den lynhurtige tilberedning, så både grøntsager og ris bevarer sit bid.
Måltidstype
Skolemad
Årstid/hovedingrediens
Forår
Sommer
Portioner
20

Ingredienser

Fuldkornsbasmatiris
1000 g
Belugalinser
200 g
Hvidløg, revet
30 g
Spidskål, groftsnittet
1750 g
Soya
75 g
Hoisinsauce 
150 g
Forårsløg, i skiver
175 g
Løg, ristede og knust
120 g
Mynte

Sådan gør du

Kog eller damp risene og belugalinserne hver for sig, så de er møre. Lad dem køle ned.

Rist hvidløgene gyldne i rapsolie. Tilsæt kålen, og steg nogle minutter, så det falder sammen. Tilsæt ris og belugalinser, og vend det hele sammen til en ensartet masse. Smag til sidst til med soyasauce og hoisinsauce.

Snit forårsløg fint og knus ristede løg på en foodprocessor og gem til topping til risene ved anretning. Server evt. med mynte.

Opskriften indgår i disse retter