Vietnamesiske BBQ hotwings
Billede
Vietnamesiske BBQ hotwings
Måltidstype
Skolemad
Indeholder
Skaldyr
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Portioner
20
MÆNGDE
Ingredienser
Citrongræs, finthakket
15 g
Ingefær, frisk og revet
25 g
Hvidløg, revet
15 g
Koriander, stødt
15 g
Sesamfrø, sorte
15 g
Chili, tørret
5 g
Brun farin
150 g
Soya
125 g
Fiskesauce
60 g
Tomatpuré
350 g
Rapsolie
45 g
Kyllingevinger
1200 g
Sådan gør du
Hak den nederste halvdel af citrongræsset fint, og riv ingefær og hvidløg. Rist koriander og sesamfrø af i en kasserolle, og tilsæt så det fintsnittede grønt og desuden chili, brun farin, soyasauce og fiskesauce. Lad farinen opløses helt i blandingen over varmen.
Tag gryden af varmen og rør til sidst tomatpuré og olie i til en ensartet og tyk BBQ-sauce. Smag til med chili efter behov. Fordel vingerne i gastrobakker med bagepapir, og vend vingerne sammen med BBQ-marinaden, så det er jævnt fordelt.
Bag vingerne i ovnen ved 165 grader i 18-25 minutter, indtil de er gennemtilberedte. Skru ovnen op på 200 grader, og bag vingerne i yderligere 3-6 minutter, så overfladen karamelliserer og bliver sprød og får lidt farve, men ikke brænder på.
Opskriften indgår i disse retter
Vietnamesiske BBQ hotwings med fried rice og spidskål
Indeholder
Skaldyr, Gluten