Fuldkorns-risgrød
Billede
Fuldkorns-risgrød
Måltidstype
Morgenmad
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
4.60
Portioner
20
Ingredienser
Risengryn, grødris, brune, rå
1200 g
Vand
3,5 liter
Sødmælk
3,9 liter
Salt, fint
Sådan gør du
Kom vand og risene i en gryde, og bring det til kogepunktet. Kog i ca. 10 minutter, og tilsæt derefter mælken. Bring igen gryden til kogepunktet, kom låg på, og skru ned på lavt blus. Lad risene simre ved lav varme i ca. 40 minutter, til grøden er tyknet og har en risengrødskonsistens.
Vær opmærksom på, at riskorns kogetid kan variere, så vurder konsistensen undervejs, og rør jævnligt. Smag grøden til med lidt salt.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
337 kJ
Kulhydrater
12,8 gram
Proteiner
2,5 gram
Fedtstof
2,0 gram
Opskriften indgår i disse retter
Fuldkorns-risgrød med rugbrødscroutoner med kanel og æblemos
Indeholder
Mælk, Gluten