Fuldkorns-risgrød

Billede
billede af retten

Fuldkorns-risgrød

Måltidstype
Morgenmad
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
4.60
Portioner
20

Ingredienser

Risengryn, grødris, brune, rå
1200 g
Vand
3,5 liter
Sødmælk
3,9 liter
Salt, fint

Sådan gør du

Kom vand og risene i en gryde, og bring det til kogepunktet. Kog i ca. 10 minutter, og tilsæt derefter mælken. Bring igen gryden til kogepunktet, kom låg på, og skru ned på lavt blus. Lad risene simre ved lav varme i ca. 40 minutter, til grøden er tyknet og har en risengrødskonsistens. 

Vær opmærksom på, at riskorns kogetid kan variere, så vurder konsistensen undervejs, og rør jævnligt. Smag grøden til med lidt salt.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
337 kJ
Kulhydrater
12,8 gram
Proteiner
2,5 gram
Fedtstof
2,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Fuldkorns-risgrød med rugbrødscroutoner med kanel og æblemos

Fuldkorns-risgrød med rugbrødscroutoner med kanel og æblemos

Indeholder
Mælk, Gluten