Græskarsuppe med paprika
Billede
Græskarsuppe med paprika
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
5.90
Portioner
20
Ingredienser
Hokkaidogræskar, uden kerner, skåret groft
1200 g
Løg, grofthakket
400 g
Paprika, stødt
30 g (3-4 spsk)
Spidskommen, stødt
15 g (2 spsk)
Chilipulver
10 g (1 spsk)
Hvidløg, hakket
30 g (3-4 fed)
Tomatpuré
50 g
Grøntsagsbouillon
50 g (½ dl)
Fløde 38%
300 g (3 dl)
Citron, saft
150 g (1½ dl)
Rapsolie
200 g (2 dl)
Salt & Peber
Sådan gør du
Sautér græsker og løg i en gryde med olie, uden de tager farve. Tilsæt paprika, spidskommen, chilipulver, hvidløg og tomatpuré, og rist videre et par minutter.
Kom derefter grønsagsbouillon i gryden, og kog ved svag varme, til løg og græskar er helt møre - det tager ca. 30-35 minutter. Hæld fløde og citronsaft i gryden, og stavblend til en glat og cremet suppe.
Smag til med salt og peber, og smag evt. til med mere citronsaft.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
653 kJ
Kulhydrater
5,6 gram
Proteiner
2,0 gram
Fedtstof
13,6 gram
Opskriften indgår i disse retter
Græskarsuppe med sorte bønner og paprika
Indeholder
Gluten, Mælk