Græskarsuppe med paprika

Billede
Græskarsuppe med paprika

Græskarsuppe med paprika

Hokkaidogræskar er oplagt til suppe, da det er en taknemmelig græskartype, som ikke behøver at blive skrællet. Lædergræskar og butternutsquash fungerer også, men de skal skrælles først.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
5.90
Portioner
20

Ingredienser

Hokkaidogræskar, uden kerner, skåret groft
1200 g
Løg, grofthakket
400 g
Paprika, stødt
30 g (3-4 spsk)
Spidskommen, stødt
15 g (2 spsk)
Chilipulver 
10 g (1 spsk)
Hvidløg, hakket
30 g (3-4 fed)
Tomatpuré
50 g
Grøntsagsbouillon
50 g (½ dl)
Fløde 38%
300 g (3 dl)
Citron, saft
150 g (1½ dl)
Rapsolie
200 g (2 dl)
Salt & Peber

Sådan gør du 

Sautér græsker og løg i en gryde med olie, uden de tager farve. Tilsæt paprika, spidskommen, chilipulver, hvidløg og tomatpuré, og rist videre et par minutter. 

Kom derefter grønsagsbouillon i gryden, og kog ved svag varme, til løg og græskar er helt møre - det tager ca. 30-35 minutter. Hæld fløde og citronsaft i gryden, og stavblend til en glat og cremet suppe. 

Smag til med salt og peber, og smag evt. til med mere citronsaft.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
653 kJ
Kulhydrater
5,6 gram
Proteiner
2,0 gram
Fedtstof
13,6 gram

Opskriften indgår i disse retter

Græskarsuppe med sorte bønner og paprika

Græskarsuppe med sorte bønner og paprika

Indeholder
Gluten, Mælk