Sprøde græskarkerner og sorte bønner
Billede
               
  Sprøde græskarkerner og sorte bønner
Måltidstype
          Frokost i dagtilbud
              Indeholder
          Gluten
          Mælk
              Årstid/hovedingrediens
          Efterår
          Vinter
              Klimatal
              8.40
          Dagen før
Udblød de sorte bønner i rigeligt vand natten over.
Ingredienser
Sorte bønner, tørrede
      
            400 g
      
      Græskarkerner
      
            300 g
      
      Groft friskbagt hvedebrød, i skiver
      
            600 g
      
      Yoghurt, naturel 3,5%
      
            400 g
      
      Citron, saft
      
            40 g
      
      Sukker
      
            20 g (2 spsk)
      
      Olie
      
      Salt & Peber
      
      Sådan gør du
Hæld udblødningsvandet fra bønnerne, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 50-60 minutter, til de er godt møre. De skal være gennemkogte, men stadig hele. Dræn så bønnerne, og kom dem ned i suppen.
Vend græskarkernerne med lidt olie, lidt salt, og bag dem ved 150 grader i 20-25 minutter, til de er let gyldne og sprøde.
Rør yoghurt med sukker og citronsaft, og smag til med salt og peber.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
              835 kJ
          Kulhydrater
              20,1 gram
          Proteiner
              9,8 gram
          Fedtstof
              8,0 gram
          Opskriften indgår i disse retter
 
Græskarsuppe med sorte bønner og paprika
Indeholder
        Gluten, Mælk