Græske linsedeller

Billede
Græske linsedeller

Græske linsedeller

Feta, hvidløg og friske urter. Det er indbegrebet af det græske køkken. De græskinspirerede deller har vi pakket med linser, der giver mæthed og noget at tygge i.
Måltidstype
Skolemad
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Portioner
20

Ingredienser

Grønne linser, tørrede
250 g
Røde linser, tørrede
250 g
Squash, revet
900 g
Rapsolie
150 g
Blomkål, revet groft
700 g
Hvidløg, revet
20 g
Løg, revet
500 g
Persille, finthakket
150 g
Fetaost, smuldret
300 g
Æg
400 g
Rasp
300 g
Salt
Peber

Sådan gør du

Kog de grønne linser møre i letsaltet vand i 20-25 minutter.
Kog de røde linser i spilkogende vand i 9-11 minutter til de er møre. Sigt vandet fra, og nedkøl dem straks i koldt vand.
Steg først squash af ved høj varme i lidt rapsolie på kipstegeren, indtil de er faldet lidt sammen. Tilsæt blomkål og hvidløg og steg videre under omrøring, indtil kålen er let tilberedt.
Tag grøntsagerne af varmen og køl dem en smule af. Bland nu linser, løg, persille, knust feta og stegte grøntsager med æg og rasp til en sammenhængende og fast fars. Er farsen for våd, så tilsæt en smule mere rasp. Smag til med salt og peber.
Brun linsedellerne af på begge sider i rapsolie ved mellemvarme og bag dem færdige i ovnen ved 200 grader i 8-12 minutter.

Opskriften indgår i disse retter