Gratin af kartofler, løg og lyssej
Gratin af kartofler, løg og lyssej
Ingredienser
Sådan gør du
Kom fisken på bageplade, og tilbered den i ovnen ved 150 grader i 5-6 minutter. Fisken skal kun lige være mør og ikke færdigtilberedt.
Kog kartoflerne i vand uden salt, til de er helt møre. Sigt vandet fra, og damp dem helt tørre på på komfuret. Mos dem enten med en moser eller i en røremaskine. Tilsæt olivenolie, hvidløg, kapers og citronsaft. Kom mælken i lidt efter lidt under omrøring. Vend derefter forsigtigt fisken i mosen, uden bliver for fintdelt.
Rist løgene i olie, til de bløde og er blevet let gyldne. Det tager cirka 8-10 minutter i ovnen. Vend også løgene i mosen, og smag til med salt og peber. Kom mosen i oliesmurte ovnfaste fade beklædt med bagepapir. Fordel osten og rasp over gratinen, og sæt den i ovnen i 25-30 minutter ved 175 grader, til den er let gylden.