Gratin af kartofler, løg og lyssej

Billede
Gratin af kartofler, løg og lyssej

Gratin af kartofler, løg og lyssej

Lyssej er en skøn fisk fra torskefamilien. Du kan dog fint bruge alle typer fisk til denne ret.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Klimatal
8.50
Portioner
20

Ingredienser

Lyssej, filet, saltet i en time og sat i køleskabet
1000 g
Kartofler, skrællet eller skrubbet
2000 g
Olivenolie
2,5 dl
Hvidløg, presset
20 g
Citron, saft
15 g
Kapers, hakket
75 g
Sødmælk
5 dl
Løg, hakket
750 g
Olivenolie
75 g
Revet ost
200 g
Rasp
100 g

Sådan gør du 

Kom fisken på bageplade, og tilbered den i ovnen ved 150 grader i 5-6 minutter. Fisken skal kun lige være mør og ikke færdigtilberedt.

Kog kartoflerne i vand uden salt, til de er helt møre. Sigt vandet fra, og damp dem helt tørre på på komfuret. Mos dem enten med en moser eller i en røremaskine. Tilsæt olivenolie, hvidløg, kapers og citronsaft. Kom mælken i lidt efter lidt under omrøring. Vend derefter forsigtigt fisken i mosen, uden bliver for fintdelt.

Rist løgene i olie, til de bløde og er blevet let gyldne. Det tager cirka 8-10 minutter i ovnen. Vend også løgene i mosen, og smag til med salt og peber. Kom mosen i oliesmurte ovnfaste fade beklædt med bagepapir. Fordel osten og rasp over gratinen, og sæt den i ovnen i 25-30 minutter ved 175 grader, til den er let gylden.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
570 kJ
Kulhydrater
9,8 gram
Proteiner
6,1 gram
Fedtstof
7,9 gram

Opskriften indgår i disse retter

Gratin af kartofler, løg og lyssej med salat af grønne bønner, persille og tomat

Gratin af kartofler, løg og lyssej med salat af grønne bønner, persille og tomat

Indeholder
Gluten, Mælk