Gratin med mørksej

Billede
Gratin med mørksej

Gratin med mørksej

Denne fortolkning af en klassiker kan gøre det lettere at få brugt fisk i hverdagsretterne. Fisken er på elegant vis integreret som en del af retten, og den spiller godt sammen med de mosede kartofler og osten.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Klimatal
11.50
Portioner
20

Ingredienser

Kartofler, i store tern
1000 g
Persillerødder, i grove stykker
575 g
Olivenolie
140 g
Smør
50 g
Mørksejsfilet, kold, i grove skiver
1100 g
Æggeblommer
85 g
Rapsolie
430 g
Sødmælk
3 dl
Tør ost, fx. parmesan eller vesterhavsost
145 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Kog kartofler og persillerødder i ca. 30-35 minutter, til de er udkogte. Sigt vandet fra, og mos grønsagerne med olivenolie og smør. Smag mosen til med salt og peber. Blend fisken med salt og peber, tilsæt æggeblommer og sødmælk, og blend i ca. 2-3 minutter.

Smør et ovnfast fad med rapsolie, og fordel fiskefarsen i bunden af fadet.

Kom mosen ovenpå fiskefarsen, og drys med osten.

Bag i ca. 30 minutter ved 170 grader, til fisken har en kernetemperatur på 75 grader.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
917 kJ
Kulhydrater
5,9 gram
Proteiner
8,0 gram
Fedtstof
18,1 gram

Opskriften indgår i disse retter

Gratin med mørksej med salat af gulerødder og brøndkarse

Gratin med mørksej med salat af gulerødder og brøndkarse

Indeholder
Gluten, Mælk, Æg