Gratin med mørksej
Billede
Gratin med mørksej
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Klimatal
11.50
Portioner
20
Ingredienser
Kartofler, i store tern
1000 g
Persillerødder, i grove stykker
575 g
Olivenolie
140 g
Smør
50 g
Mørksejsfilet, kold, i grove skiver
1100 g
Æggeblommer
85 g
Rapsolie
430 g
Sødmælk
3 dl
Tør ost, fx. parmesan eller vesterhavsost
145 g
Salt & Peber
Sådan gør du
Kog kartofler og persillerødder i ca. 30-35 minutter, til de er udkogte. Sigt vandet fra, og mos grønsagerne med olivenolie og smør. Smag mosen til med salt og peber. Blend fisken med salt og peber, tilsæt æggeblommer og sødmælk, og blend i ca. 2-3 minutter.
Smør et ovnfast fad med rapsolie, og fordel fiskefarsen i bunden af fadet.
Kom mosen ovenpå fiskefarsen, og drys med osten.
Bag i ca. 30 minutter ved 170 grader, til fisken har en kernetemperatur på 75 grader.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
917 kJ
Kulhydrater
5,9 gram
Proteiner
8,0 gram
Fedtstof
18,1 gram
Opskriften indgår i disse retter
Gratin med mørksej med salat af gulerødder og brøndkarse
Indeholder
Gluten, Mælk, Æg