Salat af spelt, gulerødder og brøndkarse
Billede
Salat af spelt, gulerødder og brøndkarse
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Klimatal
7.10
Portioner
20
Ingredienser
Gulerod, revet groft
800 g
Speltkerner
330 g
Hvidløg, presset
1 fed
Citron, saft
45 g (½ citron)
Honning
30 g
Olivenolie
80 g
Salt & Peber
Brøndkarse, plukket
80 g
Sådan gør du
Kog speltkernerne i letsaltet vand i ca. 20 minutter, så kernerne er møre. Hæld overskydende vand fra, og skyl speltkernerne med vand, til de er kolde. Bland speltkernerne, gulerødder og hvidløg sammen, og smag til med olivenolie, citron, honning, salt og peber. Kom brøndkarsen på toppen.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
546 kJ
Kulhydrater
16,7 gram
Proteiner
2,9 gram
Fedtstof
5,2 gram
Opskriften indgår i disse retter
Gratin med mørksej med salat af gulerødder og brøndkarse
Indeholder
Gluten, Mælk, Æg