Salat af spelt, gulerødder og brøndkarse

Billede
Salat af spelt, gulerødder og brøndkarse

Salat af spelt, gulerødder og brøndkarse

Frisk salat med spelt og grønt samt honning som sikre en sødme, som børn oftest godt kan lide
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Klimatal
7.10
Portioner
20

Ingredienser

Gulerod, revet groft
800 g
Speltkerner
330 g
Hvidløg, presset
1 fed
Citron, saft
45 g (½ citron)
Honning
30 g
Olivenolie
80 g
Salt & Peber
Brøndkarse, plukket
80 g

Sådan gør du

Kog speltkernerne i letsaltet vand i ca. 20 minutter, så kernerne er møre. Hæld overskydende vand fra, og skyl speltkernerne med vand, til de er kolde. Bland speltkernerne, gulerødder og hvidløg sammen, og smag til med olivenolie, citron, honning, salt og peber. Kom brøndkarsen på toppen. 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
546 kJ
Kulhydrater
16,7 gram
Proteiner
2,9 gram
Fedtstof
5,2 gram

Opskriften indgår i disse retter

Gratin med mørksej med salat af gulerødder og brøndkarse

Gratin med mørksej med salat af gulerødder og brøndkarse

Indeholder
Gluten, Mælk, Æg