Grøn karry
Billede
![Grøn karry](/sites/default/files/styles/hero_desktop/public/2022-08/Meyers-K%C3%B8benhavns-Kommune-Photo-Martin-Kaufmann_DSC5643-1.jpg?itok=61W5t145)
Grøn karry
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
9.10
Portioner
20
Ingredienser
Kalkunoverlår, i tern
1500 g
Løg, hakket
400 g
Hvidløg, presset
50 g
Limeblade
10 g
Citrongræs, let knust med bagsiden af en kniv
40 g
Grøn karrypasta
200 g
Hønsebouillon
2000 g
Blomkål, i buketter
1000 g
Kokosmælk
400 g
Ingefær, revet
100 g
Limesaft
200 g
Brun farin
75 g
Planteolie til stegning
Koriander, grofthakket
30 g
Sådan gør du
Rist kødet i planteolie på en meget varm pande, til det får godt med farve. Gør det af et par omgange. Rist derefter løgene, uden de tager farve. Det tager 4-5 minutter. Kom løgene og kødet i en stor gryde. Tilsæt limeblade og citrongræs og derefter karrypasta, bouillon og kokosmælk. Kog ved svag varme under låg i 50-55 minutter, til kødet er mørt.
Når der mangler 6-8 minutter af kogetiden, kom blomkålen i gryden. Kom ingefær, limesaft og sukker i karryen, og smag til med salt og peber. Vend frisk koriander i retten lige inden servering.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
264 kJ
Kulhydrater
3,6 gram
Proteiner
0,9 gram
Fedtstof
2,5 gram
Opskriften indgår i disse retter
![Kalkun i grøn karry med blomkål, dampede ris og linser](/sites/default/files/styles/recipe_teaser/public/2022-08/Meyers-K%C3%B8benhavns-Kommune-Photo-Martin-Kaufmann_DSC5643.jpg?itok=6tOpvfOk)