Grøn karry

Billede
Grøn karry

Grøn karry

Grøn karry kan laves på mange måder, men er typisk lavet på grønne chilier, ingefær, hvidløg og citrongræs som de primære ingredienser. På de hurtige dage kan du fint bruge en færdiglavet, men har du mod på det, så prøv at lave din egen grønne karry.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
9.10
Portioner
20

Ingredienser

Kalkunoverlår, i tern
1500 g
Løg, hakket
400 g
Hvidløg, presset
50 g
Limeblade
10 g
Citrongræs, let knust med bagsiden af en kniv
40 g
Grøn karrypasta
200 g
Hønsebouillon
2000 g
Blomkål, i buketter
1000 g
Kokosmælk 
400 g
Ingefær, revet
100 g
Limesaft
200 g
Brun farin
75 g
Planteolie til stegning
Koriander, grofthakket
30 g

Sådan gør du 

Rist kødet i planteolie på en meget varm pande, til det får godt med farve. Gør det af et par omgange. Rist derefter løgene, uden de tager farve. Det tager 4-5 minutter. Kom løgene og kødet i en stor gryde. Tilsæt limeblade og citrongræs og derefter karrypasta, bouillon og kokosmælk. Kog ved svag varme under låg i 50-55 minutter, til kødet er mørt.

Når der mangler 6-8 minutter af kogetiden, kom blomkålen i gryden. Kom ingefær, limesaft og sukker i karryen, og smag til med salt og peber. Vend frisk koriander i retten lige inden servering.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
264 kJ
Kulhydrater
3,6 gram
Proteiner
0,9 gram
Fedtstof
2,5 gram

Opskriften indgår i disse retter

Kalkun i grøn karry med blomkål, dampede ris og linser

Kalkun i grøn karry med blomkål, dampede ris og linser