Grøn leverpostej (gris) med græskar og svampe

Billede
Grøn leverpostej (gris) med græskar og svampe

Grøn leverpostej (gris) med græskar og svampe

Leverpostej er en klassiker på det kolde bord. Der findes mange måder at lave leverpostej på, og her er noget af leveren skiftet ud med græskar og svampe for at gøre den lettere og grønnere. Servér den gerne på traditionel vis med surt til.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
9.20
Portioner
20

Ingredienser

Champignon, flækket
125 g
Løg, finthakket
50 g (0,5 løg)
Hvidløg, hakket
6 g (1 fed)
Bladselleri, snittet
60 g (1,5 stilk)
Griselever
75 g
Hvedebrød, daggammelt, hakket
200 g
Smør
50 g
Hokkaidogræskar, revet groft
200 g
Æg
55 g (1 æg)
Timian, frisk, hakket
7 g (1 spsk)
Allehånde, stødt
1,5 g (0,5 tsk)
Muskatnød, stødt
1,6 g (0,5 tsk)
Salt
3 g (1 tsk)
Peber
0,5 g (1 knivspids)

Sådan gør du 

Steg svampene i smør på en pande til de er gyldne. Kom løg, hvidløg og bladselleri ved, og steg til det er gyldent.



Blend leveren.



Kom resten af ingredienserne ned til leveren, og blend sammen til en ensartet fars.

Fordel farsen i aluminiumsforme eller i ovnfaste fade, og bag ved 175 grader i ca. 40 minutter, til leverpostejen har en kernetemperatur på 75 grader.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
622 kJ
Kulhydrater
14,5 gram
Proteiner
5,8 gram
Fedtstof
7,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Grøn leverpostej (gris) med græskar og svampe på rugbrød

Grøn leverpostej (gris) med græskar og svampe på rugbrød

Indeholder
Gluten, Æg