Grøn leverpostej (gris) med græskar og svampe
Billede
Grøn leverpostej (gris) med græskar og svampe
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
9.20
Portioner
20
Ingredienser
Champignon, flækket
125 g
Løg, finthakket
50 g (0,5 løg)
Hvidløg, hakket
6 g (1 fed)
Bladselleri, snittet
60 g (1,5 stilk)
Griselever
75 g
Hvedebrød, daggammelt, hakket
200 g
Smør
50 g
Hokkaidogræskar, revet groft
200 g
Æg
55 g (1 æg)
Timian, frisk, hakket
7 g (1 spsk)
Allehånde, stødt
1,5 g (0,5 tsk)
Muskatnød, stødt
1,6 g (0,5 tsk)
Salt
3 g (1 tsk)
Peber
0,5 g (1 knivspids)
Sådan gør du
Steg svampene i smør på en pande til de er gyldne. Kom løg, hvidløg og bladselleri ved, og steg til det er gyldent.
Blend leveren.
Kom resten af ingredienserne ned til leveren, og blend sammen til en ensartet fars.
Fordel farsen i aluminiumsforme eller i ovnfaste fade, og bag ved 175 grader i ca. 40 minutter, til leverpostejen har en kernetemperatur på 75 grader.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
622 kJ
Kulhydrater
14,5 gram
Proteiner
5,8 gram
Fedtstof
7,0 gram
Opskriften indgår i disse retter
Grøn leverpostej (gris) med græskar og svampe på rugbrød
Indeholder
Gluten, Æg