Grøn urteolie

Billede
Grøn urteolie

Grøn urteolie

Olien her er en god måde at få sine krydderurter til at strække på, og som en pesto kan den give karakter og smag til grøntsagerne. Aromastofferne i denne urteolie trækker ud i olien fra urterne, når de blendes.
Måltidstype
Skolemad
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
10.30
Portioner
20

Ingredienser

Persille, finthakket
18 g
Urter, fx basilikum, dild, løvstikke
18 g
Hvidløg, revet
3 g
Olie
240 g
Citron, saft
25 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Snit krydderurterne og persillen groft, så de nemmere blendes til olie.
Kom de hakkede urter, hvidløg og olie i en blender og blend til en glat olie. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Brug olien som aromatisk marinade og til at give grøntsager karakter,
som du ville bruge en pesto.

Opskriften indgår i disse retter