Grøntsagslasagne med kartofler, spinat og røde linser

Billede
Grøntsagslasagne med kartofler, spinat og røde linser

Grøntsagslasagne med kartofler, spinat og røde linser

Lasagne er næsten altid et hit hos børn. Her har du en udgave med røde linser, spinat og kartofler, som giver en dejlig fylde. Prøv at servere lasagnen og se, om børnene bemærker, at den er helt uden kød.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
5.60
Portioner
20

Ingredienser

Kartofler, i tern
1200 g
Løg, hakket
750 g
Hvidløg, finthakket  
7 g (1 stort fed)
Timian, frisk
30 g
Tomatpuré
200 g
Flåede tomater 
960 g (2 dåser)
Røde linser
240 g
Vand
5 dl
Spinat
480 g
Olivenolie
36 g (2,5 spsk)
Bechamelsauce
1,5 L
Lasagneplader
900 g
Mozzarella, revet
240 g

Sådan gør du

Vend kartoflerne med lidt olie, salt og peber, og bag dem ved 200 grader i 10-12 minutter.

Steg løg og hvidløg i lidt olie i en gryde, og tilsæt timian, tomatpuré, de flåede tomater, linserne, vand og lidt salt. Kog i 15-20 minutter - linserne behøver ikke at være kogt helt møre, da de tilbereder videre i ovnen senere. Tag gryden af varmen, og vend spinaten i tomatsaucen. Smag evt. til med salt, peber, sukker og æbleeddike.

Saml lasagnen ved at sprede et tyndt lag bechamelsauce ud i et ovnfast fad eller i en gastrobakke. Dæk med et lag lasagneplader, så lidt tomatsauce og kartofler, og til sidst revet ost. Gentag denne rækkefølge, indtil fadet er fyldt, og slut af med bechamelsauce og revet ost.

Bag lasagnen ved 175 grader i 35-40 minutter, til den er flot gylden på toppen.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
475 kJ
Kulhydrater
16,7 gram
Proteiner
5,1 gram
Fedtstof
2,5 gram

Opskriften indgår i disse retter

Grøntsagslasagne med kartofler, spinat og røde linser

Grøntsagslasagne med kartofler, spinat og røde linser

Indeholder
Gluten, Mælk