Grøntsagslasagne med palmekål og pastinakker

Billede
Grøntsagslasagne med palmekål og pastinakker

Grøntsagslasagne med palmekål og pastinakker

Lasagne er en klassiker, der altid går rent ind hos de små. Prøv at kaste dig ud i at lave pastaen selv. Det er ikke så svært, når du har prøvet det et par gange, og det er en god aktivitet at have børnene med til.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Klimatal
3.90
Portioner
20

Ingredienser

Pastinakker, i små tern
1800 g
Olivenolie
40 g (0,5 dl)
Palmekål, snittet
240 g
Løg, hakket
750 g
Hvidløg, hakket
7 g (1 fed)
Tomatpuré
200 g
Flåede tomater 
960 g
Vand
0,5 dl
Timian, frisk
30 g
Mozzarella, revet
240 g
Bechamelsauce
1,5 L
Lasagneplader
900 g

Sådan gør du 

Vend pastinakkerne med lidt olie, salt og peber, spred dem ud på en bageplade, og rist dem i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter. Kom palmekål ind på pladen til de andre grøntsager i de sidste par minutter af bagetiden. Lad de ristede grøntsager køle af.

Steg løg og hvidløg af i olie i en gryde. Tilsæt tomatpuré, og rist det lidt af. Tilsæt flåede tomater, vand og timian og kog op. Kom de bagte grøntsager, og det snittede palmekål ned i gryden. Smag til med salt og æbleeddike.

Når du skal samle lasagnen, så start med at sprede et tyndt lag grøntsagssauce ud i et ovnfast fad eller gastrobakke. Dæk med et lag bechamelsauce samt lasagneplader. Gentag indtil fadet er fyldt, og slut af med bechamelsauce, og revet ost. Bag lasagnen ved 150 grader i 35-40 minutter, til den er flot gylden på toppen. Lad lasagnen trække i 20 minutter inden servering.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
435 kJ
Kulhydrater
14,8 gram
Proteiner
4,3 gram
Fedtstof
2,5 gram

Opskriften indgår i disse retter

Grøntsagslasagne med palmekål og pastinakker

Grøntsagslasagne med palmekål og pastinakker

Indeholder
Gluten, Mælk