Grov grønlangkål

Billede
Grov grønlangkål

Grov grønlangkål

Grønlangkål er en del af vores danske madkultur og serveres på forskellige måder rundt omkring i landet. Ofte serveres den til retter med gris og er en ret, der koger i længere tid. Den kan også være en frisk grøn følgesvend til fisk.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
14.20
Portioner
20

Ingredienser

Grønkål, fintsnittet
1250 g
Fløde 38%
1 liter
Citron, saft og skal
12 g
Muskatnød, revet
Sukker
Salt & Peber

Sådan gør du

Kog kålen i 3-4 minutter i en stor gryde i rigeligt letsaltet vand. Dræn vandet. Kom kålen og fløde i en tykbundet gryde, og lad det koge i ca. 5-6 minutter, til fløden er tyknet og kogt godt ind i kålen. Smag til med citronskal, muskatnød, salt, peber, lidt citronsaft og sukker.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
796 kJ
Kulhydrater
3,8 gram
Proteiner
3,5 gram
Fedtstof
17,5 gram

Opskriften indgår i disse retter

Ovnstegt kulmule med rodfrugter, bacon og grønlangkål

Ovnstegt kulmule med rodfrugter, bacon og grønlangkål

Indeholder
Mælk