Gryderet med kalkunoverlår og marokkanske krydderier

Billede
Gryderet med kalkunoverlår og marokkanske krydderier

Gryderet med kalkunoverlår og marokkanske krydderier

Kalkunoverlår er et overset kødstykke, hvilket er ærgerligt. Det minder lidt om kalvekød, og der er garanti for mørhed - selv ved kort tilberedning.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
10.20
Portioner
20

Ingredienser

Kalkunoverlår, i tern
2000 g
Løg, hakket
500 g
Hvidløg, presset
40 g
Olivenolie
300 g
Spidskommen, stødt
40 g (5 spsk)
Paprika, stødt
20 g (2 ½ spsk)
Stjerneanis, stødt
20 g (2 ½ spsk)
Kanel, stødt 
30 g (3 ½ spsk)
Chiliflager
10 g (1 spsk)
Saltede citroner eller citronskal
100 g
Flåede tomater 
1000 g
Hønsebouillon
2 liter
Sukker
Citron, saft
Salt & Peber

Sådan gør du

Rist kødet grundigt i olivenolie ved høj varme. Kødet skal være godt gyldnet, så gør det af flere omgange. Kom begge slags løg i en stor gryden med olivenolie, og rist løgene, uden de tager farve - det tager 4-5 minutter.



Tilsæt spidskommen, paprika, stjerneanis, kanel og chiliflager, og rist et lille minut. Kom så saltet citron, flåede tomater og bouillon i gryden sammen med det ristede kalkun. Kog det ved svag varme under låg i cirka 50-60 minutter, til kødet er helt mørt.



Smag til med salt og peber, og juster med citronsaft og sukker. 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
399 kJ
Kulhydrater
2,0 gram
Proteiner
7,8 gram
Fedtstof
6,1 gram

Opskriften indgår i disse retter

Gryderet med kalkunoverlår i marokkanske krydderier samt couscous med kål, spinat og fetaost

Gryderet med kalkunoverlår i marokkanske krydderier samt couscous med kål, spinat og fetaost

Indeholder
Gluten, Mælk