Gulerodsbrød med ost og røget paprika

Billede
Gulerodsbrød med ost og røget paprika

Gulerodsbrød med ost og røget paprika

Disse gratinerede gulerodsbrød er gode til suppen eller som tilbehør til en lun ret. Varier brøddejen med revet grønt af alle de gode rod- og knoldgrøntsager, som vinteren byder på.
Måltidstype
Skolemad
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Portioner
20

Ingredienser

Gær
40 g
Vand, koldt
800 g
Hvedemel
850 g
Ølandshvedemel, fuldkorn
200 g
Salt
15 g
Gulerødder, revet
400 g
Mozzarella, revet
200 g
Paprika, røget
10 g

Sådan gør du

Dej 

Opløs gæren i vandet og tilsæt hvedemel, fuldkornshvedemel og salt. Ælt dejen på røremaskine i ca. 10 minutter, ved høj hastighed indtil dejen slipper siderne og virker elastisk. Rør de revne gulerødder forsigtigt i dejen ved lav hastighed, indtil de er jævnt fordelt i dejen.

Læg dejen i en olieret bøtte, og lad den hæve i 1-1½ time på køkkenbordet eller 12-24 timer på køl.

Bagning

Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Drys med lidt mel på toppen, og hak boller á ca. 100 g stykket, og læg dem på bageplader med bagepapir, drysset med lidt mel.
Drys dem med lidt paprika, og revet ost på toppen. 

Bag dem ved 165 grader i 16-20 minutter, indtil osten er smeltet og gylden, og bollerne er gennembagte.

Opskriften indgår i disse retter

Kartoffel-porresuppe med flækærter og gulerodsbrød med ost og røget paprika

Kartoffel-porresuppe med flækærter og gulerodsbrød med ost og røget paprika

Indeholder
Mælk, Gluten