Kartoffel-porresuppe med flækærter

Billede
Kartoffel-porresuppe med flækærter

Kartoffel-porresuppe med flækærter

Kartofler og porrer er skønne i supper med deres fyldige smag og porrens skarphed, der komplimenterer kartoflen godt. Flækærterne sikrer, at I kommer i mål med mætheden.
Måltidstype
Skolemad
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Portioner
20

Ingredienser

Rapsolie
45 g
Porrer, i skiver
1000 g
Løg, finthakket
500 g
Kartofler, i grove tern
800 g
Flækærter, tørrede
400 g
Grøntsagsbouillon
3000 g
Sødmælk
1000 g
Piskefløde
190 g
Purløg, fintsnittet
25 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Varm olien op i et kogekar, gerne med omrøring. Kom porrer og løg i, og steg dem glasklare. Kom derefter kartofler, drænede gule ærter og bouillon i gryden, og kog ved svag varme i 30-40 minutter eller indtil ærterne er helt møre.

Stavblend suppe helt glat, og tilsæt mælk og fløde. Smag til med salt og peber og server med skåret purløg.

Opskriften indgår i disse retter

Kartoffel-porresuppe med flækærter og gulerodsbrød med ost og røget paprika

Kartoffel-porresuppe med flækærter og gulerodsbrød med ost og røget paprika

Indeholder
Mælk, Gluten