Kartoffel-porresuppe med flækærter
Billede
Kartoffel-porresuppe med flækærter
Måltidstype
Skolemad
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Rapsolie
45 g
Porrer, i skiver
1000 g
Løg, finthakket
500 g
Kartofler, i grove tern
800 g
Flækærter, tørrede
400 g
Grøntsagsbouillon
3000 g
Sødmælk
1000 g
Piskefløde
190 g
Purløg, fintsnittet
25 g
Salt & Peber
Sådan gør du
Varm olien op i et kogekar, gerne med omrøring. Kom porrer og løg i, og steg dem glasklare. Kom derefter kartofler, drænede gule ærter og bouillon i gryden, og kog ved svag varme i 30-40 minutter eller indtil ærterne er helt møre.
Stavblend suppe helt glat, og tilsæt mælk og fløde. Smag til med salt og peber og server med skåret purløg.
Opskriften indgår i disse retter
Kartoffel-porresuppe med flækærter og gulerodsbrød med ost og røget paprika
Indeholder
Mælk, Gluten