Gulerodssuppe med røde linser, kokosmælk og varme krydderier
Billede
Gulerodssuppe med røde linser, kokosmælk og varme krydderier
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Sommer
Klimatal
2.20
Portioner
20
Ingredienser
Gulerødder, skåret groft
1200 g
Løg, hakket
400 g
Rapsolie
100 g (1 dl)
Æbleeddike
100 g (1 dl)
Garam masala
20 g (3 spsk)
Spidskommen, stødt
15 g (2 spsk)
Gurkemeje, stødt
15 g (2 spsk)
Røde linser, tørrede
500 g
Grøntsagsbouillon
3 liter
Kokosmælk
500 ml
Koriander, finthakket
Sådan gør du
Kom gulerødderne i en gryde sammen med rapsolie og løg. Rist det grundig igennem i ca. 5-6 minutter, til løgene er glasklare. Kom garam masala, spidskommen og gurkemeje i gryden, og rist i yderligere et minut.
Tilsæt derefter æbleeddike, linser, grønsagsbouillon og kokosmælk. Kog ved svag varme i ca. 30-35 minutter, til gulerødder og linser er udkogte. Blend suppen enten til en grov konsistens, eller til en cremet glat suppe. Smag til med salt og peber, og justér evt. med mere æbleeddike.
Servér med koriander som drys på toppen.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
379 kJ
Kulhydrater
6,1 gram
Proteiner
1,7 gram
Fedtstof
6,8 gram
Opskriften indgår i disse retter
Gulerodssuppe med røde linser, kokosmælk og varme krydderier samt hvedebrød
Indeholder
Gluten, Mælk