Hønsesalat med kål, syltede agurker, bacon, purløg og hjemmelavet dressing

Billede
Hønsesalat med kål, syltede agurker, bacon, purløg og hjemmelavet dressing

Hønsesalat med kål, syltede agurker, bacon, purløg og hjemmelavet dressing

Kålen i denne hønsesalat giver et dejligt friskt og sprødt udtryk. Du kan sagtens variere kålen efter sæsonen og bruge hvidkål eller fintsnittet blomkål, hvis du gerne vil bevare den lyse farve i hønsesalaten.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Forår
Sommer
Klimatal
10.30
Portioner
20

Ingredienser

Kylling, bryst
250 g
Champignon, fint skåret
100 g
Bacon, i tern
50 g
Spidskål, fintsnittet
100 g
Æbler, i små tern, behold gerne skrællen på
110 g
Syltede agurker, i små tern
40 g
Purløg, fintsnittet
10 g
Olie
33 g
Mayonnaise
70 g
Yoghurt, naturel 1,5%
140 g
Dijonsennep
7 g
Æbleeddike
7 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Bag kyllingebrysterne ved 180 grader i ca. 20 minutter, til de er gennemstegte. Rist svampene i olie på en pande, indtil de er gyldne, og smag til med salt og peber. Steg baconen i ca. 5 minutter, til det er sprødt, og kassér stegefedtet.

Damp eller kog kålen i letsaltet vand i ca. 1-3 minutter, til det er mørt, men stadig med bid, og dræn vandet fra. Klargør purløg til servering.

Dressing

Rør en dressing af mayonnaise, yoghurt, sennep og eddike, og smag til med salt og peber.

Vend dressingen med kylling, svampe, bacon, kål, æbler, syltede agurker og purløg, og smag til med æbleeddike, salt og peber.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
570 kJ
Kulhydrater
3,1 gram
Proteiner
8,3 gram
Fedtstof
9,8 gram

Opskriften indgår i disse retter

Hønsesalat med kål, syltede agurker, bacon, purløg og hjemmelavet dressing på rugbrød

Hønsesalat med kål, syltede agurker, bacon, purløg og hjemmelavet dressing på rugbrød

Indeholder
Mælk, Æg, Gluten