Hønsesalat med svampe, friske æbler, syltede agurker og hjemmerørt dressing

Billede
Hønsesalat med svampe, friske æbler, syltede agurker og hjemmerørt dressing

Hønsesalat med svampe, friske æbler, syltede agurker og hjemmerørt dressing

Hønsesalat er en smørrebrødsklassiker, som her er peppet op med friske æbler, der giver syre og en dejlig sprødhed til de bløde umamifyldte svampe og den saftige kylling. Har du mod på det, så prøv at vende nogle friskkogte hvide bønner i.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Forår
Sommer
Portioner
20

Ingredienser

Kylling, bryst
300 g
Champignon, fint skåret
120 g
Bacon, i tern
18 g
Asparges, i snitter
120 g
Æbler, i tern
120 g
Agurker, syltede, i tern
50 g
Purløg, grofthakkede
10 g
Olie
16 g
Mayonnaise
85 g
Yoghurt, naturel 1,5%
168 g
Dijonsennep
8 g
Æbleeddike
8 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Bag kyllingebrysterne ved 180 grader i ca. 20 minutter, til de er gennemtilberedte. Pas på de ikke bliver tørre, så hold øje med dem undervejs.



Rist svampene på en pande, indtil de er gyldne. Steg baconen i ca. 5 minutter, til det er sprødt, og kassér stegefedtet efter. Damp eller kog asparges i letsaltet vand i 1-3 minutter, indtil de er møre, og dræn så vandet fra.



Klargør æbler, syltede agurker og purløg til servering.

Dressing

Rør en dressing af mayonnaise, yoghurt, sennep og eddike, og smag til med salt og peber.

Vend dressingen med kylling, svampe, bacon, æbler, syltede agurker og purløg – gem evt. lidt asparges, bacon og purløg til afpyntning.

 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
652 kJ
Kulhydrater
3,1 gram
Proteiner
8,2 gram
Fedtstof
12,1 gram

Opskriften indgår i disse retter

Hønsesalat med kål, syltede agurker, bacon, purløg og hjemmelavet dressing på rugbrød

Hønsesalat med svampe, friske æbler, syltede agurker og hjemmerørt dressing på rugbrød

Indeholder
Mælk, Æg, Gluten