Hvid fiskesalat med kartoffel, hvidløg, dild og citron

Billede
Hvid fiskesalat med kartoffel, hvidløg, dild og citron

Hvid fiskesalat med kartoffel, hvidløg, dild og citron

Hvid fisk som kuller, torsk eller sej er let og mild i smag og komplementeres her af den fede og syrlige dressing, mens kartoflerne er med til at skabe en større fylde og bund i salaten.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
7.70
Portioner
20

Ingredienser

Hvid fisk, i filet uden skind
250 g
Kartofler, hele
250 g
Syltede agurker, i små tern
125 g
Dild, finthakket med stilk
8 g

Sådan gør du

Fisken

Drys fisken med lidt salt på begge sider.
Bag fisken ved 120 grader i ca. 20-40 minutter, til den er mør og skiller let i flagerne. Afkøl fisken, og pluk den i små stykker.

Kartofler

Kog kartoflerne møre i ca. 10-12 minutter, til de er møre, afkøl dem, og skær dem i små tern. Kogetiden varierer alt efter størrelsen på kartoflerne.

Dressing

Rør en dressing af mayonnaise, yoghurt, sennep, hvidløg og citronskal- og saft.

Bland salaten

Vend dressingen med fisk, kartofler, agurker og dild. Pynt evt. med ekstra dild og revet citronskal.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
493 kJ
Kulhydrater
6,0 gram
Proteiner
7,1 gram
Fedtstof
7,1 gram

Opskriften indgår i disse retter

Hvid fiskesalat med knoldselleri, hvidløg, timian og citron

Hvid fiskesalat med knoldselleri, hvidløg, timian og citron på rugbrød

Indeholder
Mælk, Æg, Gluten