Hvid fiskesalat med knoldselleri, hvidløg, timian og citron

Billede
Hvid fiskesalat med knoldselleri, hvidløg, timian og citron

Hvid fiskesalat med knoldselleri, hvidløg, timian og citron

Har du en rest fisk tilovers, er det oplagt at lave en pålægssalat. Her kombineres en bagt, mild hvid fisk med sødlig knoldselleri og lidt skarphed fra hvidløg i en skøn salat med hjemmerørt mayonnaise.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
8.40
Portioner
20

Ingredienser

Hvid fisk, i filet uden skind
300 g
Knoldselleri, i små tern
300 g
Syltede agurker, i små tern
240 g
Timian
1 g
Mayonnaise
85 g
Yoghurt naturel
168 g
Hvidløg, finthakket  
2 g (1/2 fed)
Sennep, grov
10 g
Citron, saft og skal
30 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Bag fisken ved 120 grader i ca. 20-40 minutter til den er mør og let skiller i flager. Bagetiden er afhængig af fiskens tykkelse. Afkøl fisken, og pluk den i små stykker.



Kog selleriternene i ca. 10-12 minutter, til de er møre, og sæt til afkøling.



Drys timian i salaten, eller gem det til at pynte anretningen med.

Dressing

Bland hvidløg, mayonnaise, yoghurt, sennep og saft og skal fra citron sammen til en dressing, og smag til med salt og peber.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
417 kJ
Kulhydrater
3,5 gram
Proteiner
6,4 gram
Fedtstof
6,6 gram

Opskriften indgår i disse retter

Hvid fiskesalat med kartoffel, hvidløg, dild og citron på rugbrød

Indeholder
Mælk, Æg, Gluten