Jordskok-bygotto

Billede
Jordskok-bygotto

Jordskok-bygotto

Bygottoen er her lavet med en glat puré af grøntsager og hvide bønner. Det er en glimrende måde at forvandle kogte kerner til en cremet bygotto og sparer både på behovet for smør og tilføjer en masse smag fra grøntsagerne.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
1.40
Portioner
20

Ingredienser

Citron, saft
1/2 dl
Perlebyg, groft poleret
825 g
Hvidløg
15 g (2 fed)
Kogevand
4 liter
Æbler med skræl, grove tern
600 g
Løg, finthakket
275 g (3 stk)
Æblecidereddike
3/4 dl
Hvide bønner, udblødte
150 g
Jordskokker, skrællede
825 g
Brøndkarse
30 g
Timian, frisk, plukket
10 g
Olivenolie
Salt & Peber

Sådan gør du

Hæld udblødningsvandet fra bønnerne, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 40-60 minutter, til de er møre. Dræn, og sæt til side.
Steg løgene og det revne hvidløg i lidt olie i en gryde ved middel varme, så de bliver klare. Tilføj lidt æbleeddike, og tilsæt perlebyggen. Dæk med vand, og smag til med salt og peber. Kog det mørt ved middel varme i ca. 20-30 minutter, og tilsæt evt. mere vand, hvis det koger tørt. Kassér evt. overskydende vand, hvis der er mere tilbage, når perlebyggen er kogt mør.
Kog jordskokkerne, de hele fed hvidløg og timian i ca. 15 minutter, til jordskokkerne er møre. Tilsæt bønnerne, og blend så det hele til en glat puré med en smule af kogevandet.
Vend perlebyggen med puréen, så bygottoen bliver lind, cremet og blød. Smag til med salt, citronsaft og godt med olivenolie. Pynt med æbler i tern og brøndkarse.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
273 kJ
Kulhydrater
11,5 gram
Proteiner
2,0 gram
Fedtstof
0,3 gram

Opskriften indgår i disse retter

Jordskok-bygotto med kulmulefrikadeller

Jordskok-bygotto med kulmulefrikadeller

Indeholder
Gluten, Æg