Jordskok-bygotto
Jordskok-bygotto
Dagen før
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld udblødningsvandet fra bønnerne, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 40-60 minutter, til de er møre. Dræn, og sæt til side.
Steg løgene og det revne hvidløg i lidt olie i en gryde ved middel varme, så de bliver klare. Tilføj lidt æbleeddike, og tilsæt perlebyggen. Dæk med vand, og smag til med salt og peber. Kog det mørt ved middel varme i ca. 20-30 minutter, og tilsæt evt. mere vand, hvis det koger tørt. Kassér evt. overskydende vand, hvis der er mere tilbage, når perlebyggen er kogt mør.
Kog jordskokkerne, de hele fed hvidløg og timian i ca. 15 minutter, til jordskokkerne er møre. Tilsæt bønnerne, og blend så det hele til en glat puré med en smule af kogevandet.
Vend perlebyggen med puréen, så bygottoen bliver lind, cremet og blød. Smag til med salt, citronsaft og godt med olivenolie. Pynt med æbler i tern og brøndkarse.