Kulmulefrikadeller

Billede
Kulmulefrikadeller

Kulmulefrikadeller

Kulmule er en meget delikat spisefisk. Kartoflerne er med til at holde fiskefrikadellerne saftige og holder indkøbsprisen nede.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
9.80
Portioner
20

Ingredienser

Kartofler, skrællet
400 g
Kulmule, i fileter
750 g
Løg, finthakket
375 g (3-4 stk)
Dild, hakket
20 g
Citron, skal
20 g
Æg
185 g (4 stk)
Kartoffelmel, el. hvedemel
185 g
Olie
Salt & Peber

Sådan gør du

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand i ca. 10-15 minutter afhængig af størrelsen, og afkøl.

Hak kartoflerne i en foodprocessor, og kom herefter grove stykker af kulmule i sammen med dild, citronskal, æg og kartoffelmel, og smag til med salt og peber. Kør farsen glat. Lad farsen trække i minimum 15 minutter i køleskabet inden stegning. 

Form frikadellerne, og lynsteg i olie på panden, så de får stegeskorpe. Bag herefter i ca. 10-15 minutter ved 165 grader. 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
447 kJ
Kulhydrater
13,0 gram
Proteiner
8,2 gram
Fedtstof
2,2 gram

Opskriften indgår i disse retter

Jordskok-bygotto med kulmulefrikadeller

Jordskok-bygotto med kulmulefrikadeller

Indeholder
Gluten, Æg