Kala Chana af sorte bønner, ærter og tomater

Billede
Kala Chana af sorte bønner, ærter og tomater

Kala Chana af sorte bønner, ærter og tomater

Kala Chana er det indiske ord for "sorte kikærter". Retten er super hurtig og nem at gå til, i hvilket man på kort tid får lavet en smagsrig og dyb sovs.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
3.80
Portioner
20

Ingredienser

Sorte kikærter, tørrede
800 g
Løg, finthakket
400 g
Hvidløg, finthakket  
12 g
Ingefær, revet
25 g
Tomater, grofthakkede
1 kg
Smør
70 g
Olie
50 g
Spidskommen, stødt
6 g
Gurkemeje, stødt
3 g
Koriander, stødt
6 g
Garam masala
3 g
Grøntsagsbouillon
2,5 L
Ærter
100 g
Citron, saft
0 g
Salt
0 g

Sådan gør du

Dræn kikærterne, og kog dem i rigeligt nyt vand i ca. 30-40 minutter, til de er møre. I en ny gryde, steg så løg, kikærter, hvidløg, ingefær, chili og grofthakket tomat i smør og olie. Tilsæt krydderierne sammen med grøntsagsboullion. Lad det koge ind i ca. 30 minutter. Tilsæt ærterne. Smag til med salt og citronsaft.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
238 kJ
Kulhydrater
6,1 gram
Proteiner
1,6 gram
Fedtstof
2,6 gram

Opskriften indgår i disse retter

Kala Chana af sorte bønner, ærter og tomater med mynteraita

Kala Chana af sorte bønner, ærter og tomater med mynteraita

Indeholder
Mælk