Kala Chana af sorte bønner, ærter og tomater
Billede
Kala Chana af sorte bønner, ærter og tomater
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
3.80
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Sorte kikærter, tørrede
800 g
Løg, finthakket
400 g
Hvidløg, finthakket
12 g
Ingefær, revet
25 g
Tomater, grofthakkede
1 kg
Smør
70 g
Olie
50 g
Spidskommen, stødt
6 g
Gurkemeje, stødt
3 g
Koriander, stødt
6 g
Garam masala
3 g
Grøntsagsbouillon
2,5 L
Ærter
100 g
Citron, saft
0 g
Salt
0 g
Sådan gør du
Dræn kikærterne, og kog dem i rigeligt nyt vand i ca. 30-40 minutter, til de er møre. I en ny gryde, steg så løg, kikærter, hvidløg, ingefær, chili og grofthakket tomat i smør og olie. Tilsæt krydderierne sammen med grøntsagsboullion. Lad det koge ind i ca. 30 minutter. Tilsæt ærterne. Smag til med salt og citronsaft.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
238 kJ
Kulhydrater
6,1 gram
Proteiner
1,6 gram
Fedtstof
2,6 gram
Opskriften indgår i disse retter
Kala Chana af sorte bønner, ærter og tomater med mynteraita
Indeholder
Mælk