Kalkunbryst i sur-sødsauce med broccoli

Billede
Kalkunbryst i sur-sødsauce med broccoli

Kalkunbryst i sur-sødsauce med broccoli

Kalkunbryst er - ligesom kyllingebryst - nemt at arbejde. Brystet bliver bedst, hvis det tilberedes i kort tid som i denne sauce, så det kan være en god ret til travle dage.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
8.50
Portioner
20

Ingredienser

Hvide bønner, tørrede
400 g
Kalkunbryst, i strimler
1000 g
Planteolie
100 g
Løg, grofthakket
300 g
Korianderfrø, stødt
30 g
Stjerneanis, stødt
20 g
Ingefær, revet
50 g
Tomatpuré
150 g
Sukker
50 g
Æblecidereddike
75 g
Hønsebouillon
1 liter
Majsstivelse
50 g
Broccoli, i buketter
1000 g
Salt & Peber

Sådan gør du 

Kog bønnerne, til de er møre i ca. 40-60 minutter alt efter bønnen.

Rist kalkunen på en meget varm pande i planteolie - gør det à et par gange. Krydr med salt og peber. Rist derefter løgene, uden de tager farve. Kom løgene i en stor gryde sammen med korianderfrø, stjerneanis, ingefær, tomatpuré, sukker, æblecidereddike og hønsebouillon. Kog ved svag varme i 15-20 minutter, og jævn derefter til en passende konsistens med majsstivelse.

Damp broccolien enten i ovnen eller i en gryde med lidt vand og salt.

Lige før spisetid, kom så kalkunbryst og de hvide bønner i saucen, kog op og servér. Servér den dampede broccoli ved siden af. Du kan også vende broccolien i saucen sammen med kalkunbryst og de hvide bønner.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
392 kJ
Kulhydrater
7,0 gram
Proteiner
2,6 gram
Fedtstof
2,9 gram

Opskriften indgår i disse retter

Kalkunbryst i sur-sødsauce med broccoli og kogt perlebyg vendt med koriander og smør

Kalkunbryst i sur-sødsauce med broccoli og kogt perlebyg vendt med koriander og smør

Indeholder
Gluten, Mælk