Kalkunfrikassé med asparges, gulerødder, edamamebønner

Billede
Kalkunfrikassé med asparges, gulerødder, edamamebønner

Kalkunfrikassé med asparges, gulerødder, edamamebønner

Her er en skøn sommerfrikassé med kalkun, gulerødder, grønne asparges og edamamebønner. Det er afgørende, at grøntsagerne ikke får for længe, da en af hemmelighederne bag en vellykket frikassé er de dejlige konsistenser fra grøntsagerne.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
10.00
Portioner
20

Ingredienser

Kalkunoverlår, i tern
1200 g
Hønsebouillon
1800 g
Løg, i kvarte
150 g
Laurbærblade
5 stk
Peberkorn
2 g
Gulerødder, i skiver
250 g
Smør
75 g
Hvedemel
75 g
Fløde
3 dl
Grønne asparges, i snitter
200 g
Dild, grofthakket
15 g
Edamamebønner
500 g

Sådan gør du

Drys kalkunstykkerne med salt, og kom dem i en gryde, og hæld bouillon ved. Tilsæt løg, laurbærblade og peberkorn, og lad det simre i 35 minutter. Hvis der danner sig skum på overfladen, så fjern det med en ske.



Kom gulerødderne i gryden, og lad dem koge sammen med kalkunen i yderligere 5 minutter. Fisk nu gulerødder og kalkun op af gryden, og lad bouillonen koge ind, indtil næsten halvdelen er fordampet. Sigt så bouillonen.

 

Smelt smørret i en gryde, og rør dernæst melet i til en smørbolle. Kom bouillon i gryden lidt ad gangen under kraftig piskning. Tilsæt fløden, og kog sovsen ved svag varme i 10 minutter.



Skær eller bræk de nederste par cm af aspargesene. Skær hver asparges i grove snitter. Kom kalkunen tilbage i sovsen sammen med gulerødder, dild, asparges og edamamebønner. Lad det simre i 1-2 minutter. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
378 kJ
Kulhydrater
2,8 gram
Proteiner
7,5 gram
Fedtstof
5,3 gram

Opskriften indgår i disse retter

Kalkunfrikassé med asparges, gulerødder, edamamebønner og nye kartofler med løvstikke

Kalkunfrikassé med asparges, gulerødder, edamamebønner og nye kartofler med løvstikke

Indeholder
Gluten, Mælk