Kalkunfrikassé med jordskokker, persillerod og svampe

Billede
Kalkunfrikassé med jordskokker, persillerod og svampe

Kalkunfrikassé med jordskokker, persillerod og svampe

Kalkunfrikassé er en god gammel klassiker. En frikassé er en perfekt ret at spise året rundt, da man kan høste de grøntsager, der er i sæson, og tilføje dem. På den måde sikrer man altid den bedste smagskvalitet af de råvarer, der kommer i frikasséen.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
9.00
Portioner
20

Ingredienser

Kalkunoverlår, i tern
1200 g
Hønsebouillon
1800 g
Løg, i kvarte
150 g
Laurbærblade
2 stk.
Peberkorn, hele
5 g
Timian, frisk, plukket
35 g
Persillerødder, i tern
250 g
Jordskokker, i tern
300 g
Smør
35 g
Olie
40 g
Hvedemel
75 g
Fløde
300 g
Svampe, i grove stykker
400 g
Citron, saft
0 g
Salt
0 g
Peber
0 g

Sådan gør du 

Drys kalkunstykkerne med salt, og kom dem i en gryde. Hæld bouillon sammen med løgene, laurbærblade, timian og peberkorn. Bring gryden i kog, og skru ned, til det simrer. Hvis der danner sig skum på overfladen, så fjern det. Lad kalkunen simre i 35 minutter. Kom persillerødderne og jordskokkerne i gryden, og lad det og kalkunen koge i 5 minutter. Tag nu persillerødder, jordskokker og kalkun op af gryden, og lad bouillonen koge videre, indtil næsten halvdelen er fordampet, og sigt nu bouillonen. 

Smelt smørret i samme gryde sammen med olien, og rør melet i til en smør/oliebolle. Kom igen bouillonen i gryden under kraftig piskning, lidt bouillon ad gangen. Tilsæt fløden, og kog sovsen ved svag varme i 10 minutter. Vend svampene i lidt olie og salt, og rist dem i ovnen ved 220 grader i 8-10 minutter. Ligger der lidt væske fra svampene, så brug det i frikasseen. 

Kom kalkunen tilbage i sovsen sammen med persillerødderne, jordskokkerne og de stegte svampe. Lad det simre i 5-6 minutter. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
832 kJ
Kulhydrater
16,2 gram
Proteiner
12,2 gram
Fedtstof
9,3 gram

Opskriften indgår i disse retter

Kalkunfrikassé med jordskokker, persillerødder, svampe og kartofler med dild

Kalkunfrikassé med jordskokker, persillerødder, svampe og kartofler med dild

Indeholder
Gluten, Mælk