Kalkunfrikassé med knoldselleri, spidskål og palmekål
Kalkunfrikassé med knoldselleri, spidskål og palmekål
Sådan gør du
Drys kalkunstykkerne med salt, og kom dem i en gryde. Hæld bouillon eller vand ved, sammen med et løg, laurbærblade og peberkorn. Bring gryden i kog, og skru ned, så det simrer. Hvis der danner sig skum på overfladen, så fjern det med en ske. Lad kalkunen simre i 35 minutter.
Kom gulerødder og selleri i gryden, og lad dem og kalkunen koge i 5 minutter.
Fisk nu gulerødder, selleri og kalkun op af gryden, og lad bouillonen koge videre, indtil næsten halvdelen er fordampet. Sigt nu bouillonen.
Smelt smørret sammen med olie i samme gryde, og rør dernæst melet i, og lad smørbollen stege lidt igennem så melsmagen forsvinder. Kom bouillon i gryden lidt af gangen under kraftig piskning. Tilsæt fløden, og kog sovsen ved svag varme i 10 minutter.
Kom kalkunen tilbage i sovsen sammen med gulerødder, knoldselleri, estragon, samt de to slags kål. Lad det simre i 4-5 minutter. Kålen må gerne stadig have bid.
Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.