Kalkunfrikassé med majroer og spinat

Billede
Kalkunfrikassé med majroer og spinat

Kalkunfrikassé med majroer og spinat

I denne kalkunfrikassé får den fede, cremede smag, modspil af den let skarpe kørvel, der skaber gode kontraster. Den må ikke koge med for længe, for så kan smagen fortage sig for meget. Kørvel kan let dyrkes i et højbed i gården eller på legepladsen.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Forår
Klimatal
8.80
Portioner
20

Ingredienser

Kalkunoverlår, i tern
1200 g
Hønsebouillon eller vand
1,8 L
Løg, i kvarte
150 g (1 stort løg)
Laurbærblade (stk)
5 stk
Peberkorn, hele
5 stk
Gulerødder, i tern
250 g
Majroer, i tern
300 g
Smør
35 g
Olie
40 g (0,5 dl)
Hvedemel
75 g
Fløde
3 dl
Kørvel, grofthakket
15 g (3 spsk)
Spinat, snittet
300 g
Citron, saft
1 stk
Salt & Peber

Sådan gør du 

Drys kalkunstykkerne med salt, og kom dem i en gryde. Hæld bouillon eller vand ved sammen med løg, laurbærblade og peberkorn. Bring gryden i kog, og skru ned, så det simrer. Hvis der danner sig skum på overfladen, så fjern det med en ske. Lad kalkunen simre i 35 minutter. 

Kom gulerødderne og majroerne i tern i gryden, og lad dem og kalkunen koge i 5 minutter til. Fisk nu gulerødder, majroer og kalkun op af gryden, og lad bouillonen koge videre, indtil næsten halvdelen er fordampet. Sigt nu bouillonen. 

Smelt smørret i samme gryde, sammen med olien, og rør dernæst melet i til en smørbolle. Kom bouillon i gryden lidt af gangen under kraftig piskning, så det ikke klumper. Tilsæt fløden, og kog sovsen ved svag varme i 10 minutter. 

Kom kalkunen tilbage i sovsen sammen med gulerødder, majroer, grofthakket kørvel, samt spinat. Lad det simre i et par minutter. Spinaten skal blot have lidt varme. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft, og servér med kogte kartofler.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
819 kJ
Kulhydrater
15,5 gram
Proteiner
12,1 gram
Fedtstof
9,3 gram

Opskriften indgår i disse retter

Kalkunfrikassé med majroer, spinat og kartofler med ramsløg

Kalkunfrikassé med majroer, spinat og kartofler med ramsløg

Indeholder
Gluten, Mælk