Kalkungullasch med paprika, citronskal, timian og spidskommen

Billede
Kalkungullasch med paprika, citronskal, timian og spidskommen

Kalkungullasch med paprika, citronskal, timian og spidskommen

Gullasch er en ungarsk gryderet, her lavet med kalkunkød. Retten får varme og smag fra paprika og spidskommen. Du kan evt. riste og kværne krydderierne selv. Det giver flere nuancer til retten, og det er spændende for børnene at dufte til krydderierne.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
7.20
Portioner
20

Ingredienser

Kalkunoverlår, i tern
1,2 kg
Løg, finthakket
600 g
Hvidløg, finthakket  
18 g
Røde peberfrugter, uden kerner
1 kg
Tomatpuré
200 g
Paprika
40 g
Paprika, stærk
40 g
Spidskommen, stødt
7 g
Vand
1,5 liter
Laurbærblade (stk)
6 stk
Citron, saft og skal
2 stk
Timian
3 kviste
Salt

Sådan gør du

Brun kalkunkødet af i lidt olie i en gryde. Krydr med salt og peber. Tag kødet op, og læg det til side.



Kom løg, hvidløg og peberfrugter i gryden, sammen med lidt mere olie. Steg blandingen ved svag varme, til peberfrugterne er møre og løgene gyldne.



Kom tomatpuré i, sammen med sød og stærk paprika og spidskommen. Rist godt igennem. Kom vand, kalkunkød, æbleeddike, laurbærblade og citronskal i gryden. Kom hele timiankviste ned i gryden. Lad det simre ved lav varme i ca. 30 minutter til kødet er helt mørt. Smag gullaschen til med salt, peber og citronsaft.

Servér kalkungullasch med kartoffelmos til.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
321 kJ
Kulhydrater
14,9 gram
Proteiner
2,1 gram
Fedtstof
0,6 gram

Opskriften indgår i disse retter

Kalkungullasch med paprika, citronskal, timian og spidskommen samt kartoffelmos

Kalkungullasch med paprika, citronskal, timian og spidskommen samt kartoffelmos

Indeholder
Mælk