Kalkungullasch med paprika, citronskal, timian og spidskommen
Billede
Kalkungullasch med paprika, citronskal, timian og spidskommen
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
7.20
Portioner
20
Ingredienser
Kalkunoverlår, i tern
1,2 kg
Løg, finthakket
600 g
Hvidløg, finthakket
18 g
Røde peberfrugter, uden kerner
1 kg
Tomatpuré
200 g
Paprika
40 g
Paprika, stærk
40 g
Spidskommen, stødt
7 g
Vand
1,5 liter
Laurbærblade (stk)
6 stk
Citron, saft og skal
2 stk
Timian
3 kviste
Salt
Sådan gør du
Brun kalkunkødet af i lidt olie i en gryde. Krydr med salt og peber. Tag kødet op, og læg det til side.
Kom løg, hvidløg og peberfrugter i gryden, sammen med lidt mere olie. Steg blandingen ved svag varme, til peberfrugterne er møre og løgene gyldne.
Kom tomatpuré i, sammen med sød og stærk paprika og spidskommen. Rist godt igennem. Kom vand, kalkunkød, æbleeddike, laurbærblade og citronskal i gryden. Kom hele timiankviste ned i gryden. Lad det simre ved lav varme i ca. 30 minutter til kødet er helt mørt. Smag gullaschen til med salt, peber og citronsaft.
Servér kalkungullasch med kartoffelmos til.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
321 kJ
Kulhydrater
14,9 gram
Proteiner
2,1 gram
Fedtstof
0,6 gram
Opskriften indgår i disse retter
Kalkungullasch med paprika, citronskal, timian og spidskommen samt kartoffelmos
Indeholder
Mælk