Kartoffelmos
Billede
![Kartoffelmos](/sites/default/files/styles/hero_desktop/public/2023-08/Meyers-K%C3%B8benhavns%20Kommune-Photo-Martin-Kaufmann_DSC7219-2.jpg?itok=Kfdi2G8f)
Kartoffelmos
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
4.60
Portioner
20
Ingredienser
Kartofler
2 kg
Sødmælk
4 dl
Smør, i små tern
100 g
Salt & Peber
Sådan gør du
Kog kartoflerne møre i usaltet vand i ca. 30 minutter. Dræn.
Lun mælken. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller et piskeris, og tilsæt den varme mælk og smørtern, indtil mosen er helt jævn og blød - undgå at piske for meget i mosen undervejs, den risikerer at blive "lang" og tapetklisteragtig i konsistensen. Smag til med salt og peber.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
426 kJ
Kulhydrater
13,6 gram
Proteiner
2,2 gram
Fedtstof
4,1 gram
Opskriften indgår i disse retter
![Kalkungullasch med paprika, citronskal, timian og spidskommen samt kartoffelmos](/sites/default/files/styles/recipe_teaser/public/2022-04/Meyers-Photo-Martin-Kaufmann_DSC4788.jpg?itok=JFbvf1e_)
Kalkungullasch med paprika, citronskal, timian og spidskommen samt kartoffelmos
Indeholder
Mælk
![Millionbønner med portobellosvampe, sorte linser og kartoffelmos med syltede rødbeder](/sites/default/files/styles/recipe_teaser/public/2023-08/Meyers-K%C3%B8benhavns%20Kommune-Photo-Martin-Kaufmann_DSC7219.jpg?itok=qM4LpcXz)
Millionbønner med portobellosvampe, sorte linser og kartoffelmos med syltede rødbeder
Indeholder
Mælk