Kartoffelmos
Billede
               
  Kartoffelmos
Måltidstype
          Frokost i dagtilbud
              Indeholder
          Mælk
              Årstid/hovedingrediens
          Efterår
          Vinter
              Klimatal
              4.60
          Portioner
              20
          Ingredienser
Kartofler
      
            2 kg
      
      Sødmælk
      
            4 dl
      
      Smør, i små tern
      
            100 g
      
      Salt & Peber
      
      Sådan gør du
Kog kartoflerne møre i usaltet vand i ca. 30 minutter. Dræn.
Lun mælken. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller et piskeris, og tilsæt den varme mælk og smørtern, indtil mosen er helt jævn og blød - undgå at piske for meget i mosen undervejs, den risikerer at blive "lang" og tapetklisteragtig i konsistensen. Smag til med salt og peber.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
              426 kJ
          Kulhydrater
              13,6 gram
          Proteiner
              2,2 gram
          Fedtstof
              4,1 gram
          Opskriften indgår i disse retter
 
Kalkungullasch med paprika, citronskal, timian og spidskommen samt kartoffelmos
Indeholder
        Mælk
         
Millionbønner med portobellosvampe, sorte linser og kartoffelmos med syltede rødbeder
Indeholder
        Mælk