Kartoffelmos

Billede
Kartoffelmos

Kartoffelmos

Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
4.60
Portioner
20

Ingredienser

Kartofler
2 kg
Sødmælk
4 dl
Smør, i små tern
100 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Kog kartoflerne møre i usaltet vand i ca. 30 minutter. Dræn.

Lun mælken. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller et piskeris, og tilsæt den varme mælk og smørtern, indtil mosen er helt jævn og blød - undgå at piske for meget i mosen undervejs, den risikerer at blive "lang" og tapetklisteragtig i konsistensen. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
426 kJ
Kulhydrater
13,6 gram
Proteiner
2,2 gram
Fedtstof
4,1 gram

Opskriften indgår i disse retter

Kalkungullasch med paprika, citronskal, timian og spidskommen samt kartoffelmos

Kalkungullasch med paprika, citronskal, timian og spidskommen samt kartoffelmos

Indeholder
Mælk
Millionbønner med portobellosvampe, sorte linser og kartoffelmos med syltede rødbeder

Millionbønner med portobellosvampe, sorte linser og kartoffelmos med syltede rødbeder

Indeholder
Mælk