Kartoffelmos
Billede
Kartoffelmos
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
4.60
Portioner
20
Ingredienser
Kartofler
2 kg
Sødmælk
4 dl
Smør, i små tern
100 g
Salt & Peber
Sådan gør du
Kog kartoflerne møre i usaltet vand i ca. 30 minutter. Dræn.
Lun mælken. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller et piskeris, og tilsæt den varme mælk og smørtern, indtil mosen er helt jævn og blød - undgå at piske for meget i mosen undervejs, den risikerer at blive "lang" og tapetklisteragtig i konsistensen. Smag til med salt og peber.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
426 kJ
Kulhydrater
13,6 gram
Proteiner
2,2 gram
Fedtstof
4,1 gram
Opskriften indgår i disse retter
Kalkungullasch med paprika, citronskal, timian og spidskommen samt kartoffelmos
Indeholder
Mælk
Millionbønner med portobellosvampe, sorte linser og kartoffelmos med syltede rødbeder
Indeholder
Mælk