Kartoffel-ærtesuppe med chorizo
Billede
Kartoffel-ærtesuppe med chorizo
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
5.40
Portioner
20
Ingredienser
Kartofler, skrællet og skåret groft
1000 g
Løg, grofthakket
200 g
Hvidløg, hakket
30 g
Gule ærter, tørrede
350 g
Grøntsagsbouillon
2500 g
Æbleeddike
40 ml
Grønne ærter
750 g
Fløde
3 dl
Chorizo, i tern 5x5 mm
300 g
Salt & Peber
Sådan gør du
Kom kartofler, løg, hvidløg og gule ærter i en gryde sammen med grønsagsbouillon. Kog ved svag varme, til ærterne næsten er udkogte, og kartoflerne er møre. Kom de grønne ærter og fløden i suppen, stavblend til en grøn ensartet suppe. Hæld æbleeddiken og chorizo i suppen, og smag til med salt og peber.
Kog suppen op til kogepunktet inden servering.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
400 kJ
Kulhydrater
8,5 gram
Proteiner
4,2 gram
Fedtstof
4,6 gram
Opskriften indgår i disse retter
Kartoffel-ærtesuppe med chorizo og topping
Indeholder
Mælk