Kartoffel-ærtesuppe med chorizo

Billede
Kartoffel-ærtesuppe med chorizo

Kartoffel-ærtesuppe med chorizo

En flot version af kartoffelsuppe med et krydret indslag af spansk pølse, og hvor børnene kan bælge ærter og spise sammen med suppen. Du kan sagtens lave suppen med ærter fra frost, hvis det ikke er sæson for friske ærter.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
5.40
Portioner
20

Ingredienser

Kartofler, skrællet og skåret groft
1000 g
Løg, grofthakket
200 g
Hvidløg, hakket
30 g
Gule ærter, tørrede
350 g
Grøntsagsbouillon
2500 g
Æbleeddike
40 ml
Grønne ærter
750 g
Fløde
3 dl
Chorizo, i tern 5x5 mm
300 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Kom kartofler, løg, hvidløg og gule ærter i en gryde sammen med grønsagsbouillon. Kog ved svag varme, til ærterne næsten er udkogte, og kartoflerne er møre. Kom de grønne ærter og fløden i suppen, stavblend til en grøn ensartet suppe. Hæld æbleeddiken og chorizo i suppen, og smag til med salt og peber.

Kog suppen op til kogepunktet inden servering.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
400 kJ
Kulhydrater
8,5 gram
Proteiner
4,2 gram
Fedtstof
4,6 gram

Opskriften indgår i disse retter

Kartoffel-ærtesuppe med chorizo og topping

Kartoffel-ærtesuppe med chorizo og topping

Indeholder
Mælk