Kartoffel-porresuppe

Billede
Kartoffel-porresuppe

Kartoffel-porresuppe

En klassisk kartoffel-porresuppe går man sjældent galt i byen med. Børnene vil elske suppen efter en kold tur på legepladsen. Du kan variere den på flere måder. Brug fx jordskokker i stedet for porrer. Suppen kan sagtens tilberedes dagen før.
Måltidstype
Måltid i KKFO
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Portioner
20

Ingredienser

Suppe

Bagekartofler
6 stk / ca. 1 kg
Porrer, i skiver à 1 cm
1 bundt / ca. 500 g
Vand
2 liter
Løg
2 stk
Hvidløg
3 fed
Olie
2 spsk
Laurbærblade
4 stk
Smør
50 g
Æbleeddike
Salt & Peber

Topping

Croutoner
Creme fraiche
Kørvel

Sådan gør du 

Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Pil løg og hvidløg, og skær det groft. Skyl porrerne grundigt, og skær dem i skiver. Opvarm en gryde med olien, og steg løg og hvidløg let, uden at de tager farve. Tilsæt porrerne, og lad dem stege med i et par minutter. Tilsæt kartofler, laurbærblade og vand, og lad suppen koge, til kartoflerne er møre – det tager ca. 30 minutter.

Tag laurbærbladene op af suppen, og blend så suppen med smørret i ganske kort tid, så den bliver glat. Blend kun kort tid, da suppen ellers kan blive tapetklisteragtig i konsistensen. Smag suppen til med salt, peber og lidt æbleeddike, og lad den derefter koge igennem.

Servér med croutoner, et dryp creme fraiche og kørvel på toppen.

Opskriften indgår i disse retter