Kartoffelmad med bløde løg, flæskesvær og purløg
Billede
Kartoffelmad med bløde løg, flæskesvær og purløg
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Portioner
20
Ingredienser
Kartofler
600 g
Løg, finthakket
120 g (1 stort løg)
Hvidløg, finthakket
4 g (1 fed)
Flæskesvær
60 g
Mayonnaise
57 g (4 spsk)
Purløg
18 g (3 spsk)
Olie
27 g (2 spsk)
Salt & Peber
Sådan gør du
Kog kartoflerne i ca. 12-15 minutter, til de er møre. Kogetiden varierer efter størrelsen på kartoflerne. Afkøl kartoflerne derefter, og skær dem så i skiver.
Steg løg og hvidløg i olie på en pande ved lav varme, til de er bløde, gyldne og let karamelliserede. Det tager ca. 15 minutter. Afkøl dem herefter.
Bland mayonnaise med purløg, vend purløgmayonnaisen med løgene, og smag til med salt og peber.
Snit purløg fint, og knus flæskesværene til pynt ved serveringen.
Anret kartoffelskiverne på rugbrød, læg løg-kompot på, og drys med flæskesvær og purløg.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
1.613 kJ
Kulhydrater
8,2 gram
Proteiner
3,9 gram
Fedtstof
37,8 gram
Opskriften indgår i disse retter
Kartoffelmad med bløde løg, flæskesvær og purløg
Indeholder
Æg, Gluten