Kartoffelmad med bløde løg, flæskesvær og purløg

Billede
Kartoffelmad med bløde løg, flæskesvær og purløg

Kartoffelmad med bløde løg, flæskesvær og purløg

Vi har peppet den klassiske kartoffelmad op med bløde løg, knuste flæskesvær og purløg, så der både er spil i konsistenser og smage. Til de helt små børn kan det anbefales af knuse flæskesværene så fint som muligt.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Portioner
20

Ingredienser

Kartofler
600 g
Løg, finthakket
120 g (1 stort løg)
Hvidløg, finthakket  
4 g (1 fed)
Flæskesvær
60 g
Mayonnaise
57 g (4 spsk)
Purløg
18 g (3 spsk)
Olie
27 g (2 spsk)
Salt & Peber

Sådan gør du 

Kog kartoflerne i ca. 12-15 minutter, til de er møre. Kogetiden varierer efter størrelsen på kartoflerne. Afkøl kartoflerne derefter, og skær dem så i skiver.

Steg løg og hvidløg i olie på en pande ved lav varme, til de er bløde, gyldne og let karamelliserede. Det tager ca. 15 minutter. Afkøl dem herefter.



Bland mayonnaise med purløg, vend purløgmayonnaisen med løgene, og smag til med salt og peber.



Snit purløg fint, og knus flæskesværene til pynt ved serveringen.

Anret kartoffelskiverne på rugbrød, læg løg-kompot på, og drys med flæskesvær og purløg.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
1.613 kJ
Kulhydrater
8,2 gram
Proteiner
3,9 gram
Fedtstof
37,8 gram

Opskriften indgår i disse retter

Kartoffelmad med bløde løg, flæskesvær og purløg

Kartoffelmad med bløde løg, flæskesvær og purløg

Indeholder
Æg, Gluten